Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz DamianB #57332 üzenetére

    És Pakmara.

    A monociklon szűrési hatékonysága gyengébb mint a multiciklon gépeké. A monociklon rendszerű gépben gyakorlatilag egy örvényt hoz létre a tartályban elhelyezett porelválasztó, ami arra hivatott, hogy a szennyeződést a levegőtől elválassza. A nagyobb szennyeződéseknél nincs gond, viszont az apróbbak könnyebben átjutnak, hamarabb koszolódik el a tartály utáni szűrőközeg. (Szivacs, filter, stb.)
    A multickilon ezzel szemben több orgonasíp alakú porelválasztót tartalmaz, melyek sokkal hatékonyabban választják le az egészen finom porszemcséket is. A Xiaomi általában 9-et, a Samsung az új akksis gépénél is 9-et használ, a Dyson jellemzően 14-et a kézi gépeknél. A vezetékeseknél nem ritka a 32 sípocska sem.

    Amúgy sima fizika az egész. A szűkebb, kisebb sípocskákban sokkal jobban felgyorsul a levegő, mintha egy nagy örvény lenne a gépben. Így pedig nagyobb hatékonysággal választja le a port.

    Gyakorlati haszna, hogy ritkábban kell takarítani a szűrőközegeket, illetve ritkábban kell cserélni. Már eleve tisztább levegő lép ki a ciklonokból mint a monociklon esetében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák