Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz Piftuka #57197 üzenetére

    Nem mintha ezen múlna, de azt azért érdemes tudni, hogy a Sebo-nál annak idején lenyúltak pár ötletet, a jóval nagyobb múltra tekintő Vorwerktől.

    A Vorwerk első cilinderes porszívója a Tiger 250 volt. 1980-ban mutatták be, és ezen már akkoriban ott volt az elektromos fej, a gumírozott "öv" a készülékházon, a click-es csatlakozás, illetve a vízszintesen 360 fokban elforgatható gégecső csonk is. 5 év garancia volt a készülékre, az alkatrészellátást pedig 25 évig (!) biztosították. Hol jártak ekkoriban a többiek? 1988-ban jött aztán a feljavított Tiger 251, H(EPA) szűrővel, és aktívszén szűrővel. Én ez utóbbi típust használtam, mindvégig az eredeti, gyári alkatrészekkel (a hosszú évek alatt még csak a gégecső sem repedt meg!!!). Ez volt a legstrapabíróbb porszívóm, de pár éve eladtam.

    A Sebo első cilinderes porszívóját 1995-ben mutatták be. A céget amúgy 1978-ban alapította két német mérnök: Heinz Kaulig és Klaus Stein. Érdekesség, hogy Klaus Stein azelőtt a Vorwerknél dolgozott. Micsoda "véletlen", hogy hasonló ötletekkel rukkoltak elő... :)

Új hozzászólás Aktív témák