Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz BBéci #52073 üzenetére

    Mi is használunk ilyen jellegű műszert mint ami a videóban szerepel, csak mi a levegőben lévő füst analizálására. Használat előtti kalibrálás után egy beépített légszivattyú beszívja a cső végén a levegőt, és az optikai szenzor a törésmutató alapján ad egy algoritmus szerint számolt értéket.
    (Egyébként a füstérzékelők is zömében ilyen optikai vizsgálat elvén működnek, csak ott egy légszennyezettségi szint felett egy billenési pont van beállítva.)
    A videóban lévő műszerről:
    - Nem tudjuk pontosan mit mér.
    - Nem tudjuk milyen mértékegységben számol.
    De tegyük ezt félre, hiszen mindkét porszívónál ugyanazon "mérési" elv szerint mért a műszer.

    A "mérés" súlyos hibája, hogy nem azonos feltételekkel történt!
    A Miele porszívónál egy kb. 35-45mm átmérőjű csövön nagy nyomáson, közel irányítottan jön ki a teljes beszívott levegő mennyiség. A műszer légszivattyúja innen a nagy nyomáson kilépő levegőből szívja be a vizsgálandó levegőt, így fals levegőbeszívásnak szinte esélye sincs. Ezt az is bizonyítja (bizonyítaná), hogy van olyan állapot, hogy 0 porkibocsátást mér, tehát nem tudott beszívni a környező poros levegőből semennyit, csak a Miele által teljesen megtisztított levegőt. De erre még később visszatérek.
    A kilépő levegő a Sebo-nál körkörösen eloszlatva alacsony légáramlással jön ki (ez az egyik szabadalmuk). A kilépő réshez hozzá sem lehet férni, mivel a kilépő nyílások mélyen be vannak süllyesztve a burkolatba, és erre van feltéve egy vastag, szövetborítású gumírozott ütközés gátló csík. Ennek két funkciója van. Az egyik funkciója, hogy védje a porszívót és a bútorokat az ütközésnél. A másik, hogy a körkörösen kilépő levegőt még egyenletesebben alacsony nyomással eloszlassa, hogy ne keverje fel a környezeti levegőt, így a port sem. Na innen próbál a "jeles szakember" homogén levegőmintát venni. :W Mivel nincs koncentrált nagynyomású kilépő levegő, így a környezeti levegőből is jócskán beszív a műszer. Esélye sincs arra, hogy kizárólag csak a porszívóból kilépő levegőből vegyen mintát. Ugye milyen korrekt és szakszerű összehasonlító a "mérés"? :F
    Ha figyelmesen megnézi valaki a videót a Miele mérésénél, akkor gyakorlatilag csak az látható, hogy a légszívó csövet meghajlítva tartja a kilépő csőnyíláshoz, de maga a csővég és a cső nem látható rendesen. A szaki (gondosan?) úgy végzi a mérést, hogy ne legyen látható, hogy esetleg nincs e a cső megtörve, összenyomva, vagy esetleg a vége befogva.
    Nem tűnt fel senkinek, hogy ez a helyszín olyan mint egy Miele által támogatott kereskedés, már csak a hátul lévő feliratok és pultból gondolva?
    A tisztítás bemutatása is erősen részrehajló. A Sebo szívófeje nem a legalacsonyabb szívómagasságban hanem a teljes teszt alatt a 2-es magassági fokozatban van. A Miele-n a fejet az első próba után mivel az nem lett tökéletes, a szaki leengedi a legalsó állásba. Így demonstrálja onnantól, hogy milyen jól szív a Miele. A további bemutatók már így mennek le. Ezt hívják "egyenlő pályák egyenlő esélyek"-nek! :O Szükség volt erre???
    Szerintem a Miele C3 egy remek porszívó, :K nálam is esélyes volt a megvásárlása, de ez az összehasonlítás szerintem egy kalap sz...rt sem ért! :N
    Ha mindezek után úgy gondolja bárki, hogy ez egy korrekt összehasonlítás volt, hát...

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák