Új hozzászólás Aktív témák

  • mephi666

    nagyúr

    válasz kicsi kecske #47725 üzenetére

    tűzhely gázos részének bekötéséhez mi is szerelőt hívtunk (cserélni kellett egy csapot is, közben ömlött szépen a gáz, ilyennel én nem szórakoznék) ...leszedtem a gázszerelők országos jegyzékét és elindultam kecskeméten A-tól Z-ig... K betűnél jött az első szerelő, aki belátható időn belül vállalta és megcsinálta... (1300 oldalas pdf volt) lebélyegezte a garanciapapírt és annyi... egyik szerelőt hívtam, ő azt mondta, hogy mindenképp szakszerviz kell, szakszervizt hívtam, ott azt mondták hogy akármilyen számlaképes szerelő megteszi, aki lepecsételi a papírt :U nem álltak a helyzet magaslatán... villany részét meg megcsináltuk sógorral: annyiból egyszerű volt, hogy csatlakozó volt a kábel végén, csak a tűzhelytől vittem automatáig egy új vezetéket kábelcsatornában és ott a legkevésbé terhelt 16A-s kismegszakítóra rátettük (amin összesen 1 ledes mennyezeti lámpa volt)

    ...kevésbé veszélyesnek látom a villamoshálózatra kötést, mint a gáz bekötését :K annyi, hogy bírja el a kör, amire teszi az ember és színre színt kössön... meg persze biztonság kedvéért áramtalanítson :K (villanymelóhoz vettem ilyen wago összekötőket: ezzel szabályosan lehet kötni akár alu+réz vezetéket is)

    ui: villanyszerelő ismerős nem lehet, hogy 2 doboz sörért ad egy pecsétet? :)

    [ Szerkesztve ]

    "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Új hozzászólás Aktív témák