Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    Természetesen minden porzsákos porszívó esetében van szívóerő csökkenés, azzal arányosan ahogyan telik a porzsák. Hiszen a fizikát nem lehet kikerülni. A beszívott levegő sebességét csökkenti ha minál több akadályon, jelen esetben porral teli zsákon, kell átszívni. (Egyébként az sem mindegy milyen porról beszélünk. Sima háztartási por, vagy gipszpor, liszt, nagyon finom por ami sokkal hamarabb eltömi a pórusokat.)

    De maradva a sima háztartási :) pornál. Az nem mindegy, hogy mekkora ez a szívóerő csökkenés. A Miele porzsákjait használva alig észrevehető. Amikor telik és már 3 hónapos, akkor valamelyest érzem, hogy kevesebb a szívóerő, de nem annyival, hogy el fokozatot is feljebb kelljen kapcsolni. Szóval nem drasztikus.

    A trükk abban van, hogy a Miele a porzskjaiban használ egy speciális porelosztó réteget. Mert egy sima porzsák hol kezd el telítődni? Ahol a motor szívja a levegőt, vagyis a porzsák motor felőli részén. A többi részén pedig üres a porzsák, így egyre nagyobb ellenállásba ütközik a beszívott levegő. A Mieleben ott a trükk, hogy a beszívott por egy "trambulin" hatást kiváltó betétnek ütődik, ami egyenletesen osztja el a port a zsák minden részére. Ez pedig nem marketing bullshit, hanem tényleg működik. Sokszor ellenőrzöm a porzsákot, minden része egyformán vastag porral van telítve. S ez a nem mindegy, és nagyrászt ezért marad meg sokáig a kiváló szívóerő, minimális csökkenéssel. (A másik, ott a porzsák pórusainak kiképzése, hogyan érik el, hogy a por bennt maradjon, de a légáteresztő képesség ne csökkenjen drasztikusan. Nagy érdekes kutatási terület ez is. A Miele HyClean porzsákja egyébként 9rétegű, s úgy kell elképzelni mint egy vastag, puha, gyapjúszerű tasakot. Olyan a tapintása mint egy téli bundakesztyű. Nyiván ez sem véletlen, s ezekkel a rétegekkel, fejlesztésekkel is el tudják érni, hogy ne csökkenjen jelentősena szívóerő, de ebbe a részébe már nem látok bele.)

    0:55-től látható amiről írtam, így érthetőbb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák