Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz cekkk #16816 üzenetére

    Mosógépben hol kapsz fejlettebbet, takarékosabbat? Ha valami „kvantum” mosási technológiát használó mosógépet találnak fel, akkor esetleg. De amíg vízzel mosnak, addig a vizet melegíteni kell, ahhoz meg annyi energia kell, amennyi. Hasonlóan a mosogatógépekhez. 20 évvel ezelőtt egy mosogatógép 15-20 liter vízzel mosogatott, amit most vettünk (Whirlpool ADP7050) a standard programon 9 literrel. Ezt meddig tudnád még csökkenteni. Amúgy 20-25 évig használni egy újra hasznosítható anyagokból készült eszközt pont 4-5x környezetbarátabb, mint ennyi idő alatt 4-5x új gépet venni. Azon túl milyen új funkció lehetne az újabb mosógépekben? Amíg vízzel mosunk, addig a legfontosabb a jó mosószer és a sulykolás megfelelő modellezése, leképezése, a jó öblítés és centrifugázás.

    (#16864) cekkk
    „A régebbi Eletrolux porzsák nélküli(cyklon vagy milyen) gépem szív hasonlóan és abba már hepa filter volt.”
    A HEPA szűrő megléte önmagában szart sem ér. Ezt csak akkor tudnád, ha porallergiás lennél. Legalább ilyen fontos a gép minden nyílásának tömítettsége, hogy a levegő csak ott jöjjön ki, ahol azt eredetileg tervezték.
    Részecskeszámlálós ellenőrzés.
    Az első videóban látszik, hogy nem csak a Miele tud ilyet. Azt viszont tudnod kell, hogy az összes Miele tudja ezt. A már említett forum.index.hu-n volt korábban egy „asszonyság”, akinek a családjában több porallergiás is van. Nekik pl. a Mieléhez HEPA szűrő sem kellett. Régen volt olyan teszt is, ahol a részecskeszámlálót minden lehetséges réshez odarakták egy Miele és egy Dyson esetében. A Dyson nagyon leégett. Kb. mint ez a Hoover a HEPA-szűrőjével. Azóta már nincs meg ez a videó.
    No, látom a videók voltak.

    „Meg azért azt is megnézném, hány embernek van itt új miele terméke”
    8,5 éve használt, újonnan vett W2241 WPS (a gagyi akkori legolcsóbb ;) ) mosógép megfelel?

    „A lakás poros hiába porszívózunk sokat”
    Nyilván egyértelmű ziccer, hogy esetleg egy normális porszívót kellene venni. :DDD

    (#16884) Morris
    Indukciós. Mi 8.5 éve használjuk, tökéletes. Gyorsan melegít, a gáznál is gyorsabban, mert sokkal kisebb a hőveszteség, nem melegszik olyan forróra, mint akármelyik másik, mert csak az edény melegíti vissza a lapot (hosszú ideig úgy sütöttünk olajban, hogy teljesen letakartuk papír kéztörlővel a főzőlapot, hogy kevesebbet kelljen takarítani, ás a papír nem gyulladt meg), előbbiből következően jóval kevésbé ég rá a kaja, így takarítani is könnyebb, ha a gyerek bekapcsolja, de nincs rajta semmi vagy nem elég nagy az a valami (mondjuk csak egy kanál), akkor nem történik semmi, mert önmagában nem melegszik, a kisebb felmelegedés miatt a maradékhő is kevesebb, így ekkor is kisebb valószínűséggel égeti meg magát a gyerek. Viszont egy apácarácsos alacsony fiók mindenképp kell alá, és itt meg kell álljátok, hogy belepakoljatok, mert ezt kell az szerkezet szellőzéséhez. Wokhoz is van már indukciós, csak drága. Azon kívül van lapos aljú wok. De a gáz tényleg jobb, főleg, ha rendes méretű (40 cm) wok van. Bár ez ritka.
    3 fázis sem kell, nekünk egy fázis van csak, mégis használjuk. Van benne reteszelő, amely az egy körre kötött két lapnál megosztja a teljesítményfelvételt, ha az egyik maximumon megy, a másik csak 5-ig mehet a 9-ből. De a legjobb tényleg a három fázis.
    A jó edényekről: nagyanyád legegyszerűbb zománcozott vasedényei is tökéletesek, semmi varázslás nem kell. Vigyél magaddal mágnest, amelyikhez jól tapad, azt vedd!

    Az árengedményt eredményező bolti karcok óta nem tudtunk másokat beletenni 8,5 év alatt. Eleve sokkal ritkábban kell kapirgálni a hozzá adott pengés kaparóval.

    (#16941) st6969
    Nálunk is így működik.

    (#16943) ungawa
    Pl. a 25. és a 1:05 sec-nél látod, hogy minden Miele mosógép egy teherviselő vázra épül. Nem a takarólemezek viselik a terhet, tartják a téglatest formát.
    Nem termelnek veszteséggel. Ezért adják drágán. És azért, mert a minőség és a megbízhatóság miatt drágán adhatják.
    Ott van a Bosch-Siemens csoport két luxusmárkája, a NEFF és a Gaggenau. Meg van Scholtess, és a Fagornak a De Dietrich. Mégis a Mieléről hallasz, a többiről meg alig(ha).
    Lehet, én látom rosszul, de a Miele feje mintha jobban szívna, mint a szintén nem olcsó (sőt, igazából k.va drága) Vorwerké. Vagy másoknál is.

    (#16947) Bacusuz
    Nekünk két év volt 9 éve.

    (#16960) kisbalazs83
    A HEPA szűrő – ugyebár – nem arra van, hogy a rossz tervezés és/vagy kivitelezés miatt a porszűrő rendszer által átengedett sok port mégis megfogja, hanem hogy a HEPA kategóriájának megfelelő méretű port kiszűrje, ami többnyire annyira kevés, hogy HEPA szűrőt évente egyszer elég cserélni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák