Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz BBéci #8980 üzenetére

    Igen, rendben van. :)

    Gondolkoztam már azon, hogy ez hogy a fenébe lehetséges.

    DVD írásánál sokszor felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a "pluszos" és "minuszos" lemezek között. A válasz az, hogy a pluszos lemezek esetén előre meg van határozva az a spirálvonal, ahová az adatok kerülnek majd.

    CD esetében nem tudok ilyen dologról, így a spirált maga az író alakítja ki a saját módszerével, ahogy ezt a tervezői kitalálták, vagy ahogy a szoftver adja hozzá az órajelet és az infót, hogy hol kellene éppen a fejnek és a lézernek járnia.

    Ez az egész elég bonyolult folyamat és belátható, hogy még ha ugyan azt az adatot is akarjuk majd felírni a lemezre, az egyes pitek nem ugyan oda fognak esni, mint az eredeti lemez esetén.

    Ha egy bitről bitre megegyező CD másolatot sikerül is készítenünk, akkor úgy látszik a kiolvasás folyamatában van valami, ami a hangzásra rányomja a bélyegét. Számomra is elég hihetetlennek tűnik, de a fentebb vázolt dolgokból arra következtetek, hogy még az is befolyásol valamennyit a hangon, hogy a CD olvasó fejnek éppen hogyan sikerült az adott pitet kiolvasnia, még ha ugyan az a 0 vagy 1-es is a kiolvasás végeredménye.

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák