Új hozzászólás Aktív témák

  • Peak

    addikt

    No készitettem egy LFE csatorna tesztelő állományt, Dolby Digital 5.1 formátumban, 640kbps kódolás, AC3 kiterjesztés.
    Technikailag nullákból álló sorozatot másoltam a Left, Center, Right, SurroundLeft, SurroundRight csatornákba, mig az LFE csatornába egyszerűen beletettem Sting - Fileds of Gold CD RIP wavját.

    És itt jön a csoda! :) Teszt a Harmannal! Mert hogy a SUBom még nincs meg.

    Speaker setupnál ha 7.1 volt beállitva és a SUB Mode-ot "LFE+L/R" tettem, hogy egyszerűen küldje ki az LFE csatornát a frontokra is, néma maradt a front. Szintúgy ha "OFF" vagy "LFE" beállitást használtam. (Logikusan, hisz nincs mélyláda.)

    Viszont ha 7.0 setupot állitottam be, a csodamasina egyszercsak megszóltalt, és a frontok elkezdték brummogni a zenét, szépen vágva a DSP által kb. úgy 120Hz környékén, csak úgy remegtek az ablakok a Polk Audio RTi A7 "szeparált mélyládájától"! :)

    Kutya legyek ha értem, miért igy csinálja, de végre igy megjöttek a mélyek is a filmek alatt, hogy esek ki a gatyámból a robbanásoktól. :)

    (oh lehagytam a tech. hátteret, HDMI-n megy ki bitsteamelve az DD5.1 jelfolyam, és a H/K DSP-je nyitja ki a hangot belőle)

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

Új hozzászólás Aktív témák