Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz python1 #136131 üzenetére

    Én abszolút nem így látom a helyzetet. Ha a hibátlan hangot keresed, természetesen technológiából fakadóan nem fogod megtalálni. Soha nem lesz meg 100%-ban az az érzésed, hogy egy zenekar ott van előtted. Illetve igen, mert a színpadi hangosítás általában szánalmas, de most ezt vegyük ki a képletből. Ha csak a hangfalakról beszélünk, közel nem tudunk hibátlan frekvenciameneteket előállítani, sőt, a meglévőket se tudjuk tökéletesen mérni, részben mert a mikrofonok is elvi hibásak, de egyszerűen nincs jobb ötlet, amivel előállt volna bárki. Elektronikában a helyzet azért ennyire nem rossz.

    Aztán ott van az is, hogy egy bizonyos ponttól az ár/érték arány drasztikusan elkezd csökkenni. A legapróbb finomhangolásoknak már rendesen elkérik az árát. És ezek nem olyan dolgok, amiket egy szűrő megjavít, mert akkor egy bögreszettből is lehetne jó hangot kicsalni. Olyan dolgokról beszélünk, mint a váltó(k), a doboz kiépítése és anyaga, vagy akár a frekvenciamedrek (még a milliós hangfalakon is vannak olyan pontok, amiket ha tized hertzre pontosan megtalálsz, egyszerűen meg se szólal). Példának okáért egy reflexes mélynyomón kiütheted teljesen a port zajt, de ez új frekvenciamedrekkel jár, ami a mélynél különösen rossz. Persze vehetsz zárt ládát, de abból ugyanaz a minőség eszméletlenül drága, és egy darab önmagában képtelen hozni a moziszabványnak megfelelő 115 dB-t a hallgatási pozíciónál.

    Hogy te ezek ismeretében mennyit költesz, honnan csoportosítasz át, az csak rajtad áll. Én például nem adnám el hangszóró miatt az autóm, pláne nem nyúlnék családi kasszába, annyit nem ér. Nem ez az egyetlen szórakozás az életedben. Ha az, akkor baj van. Rengeteg olyan tulajdonod van, amiből nem lehet meg a legjobb. Ház, autó, vagy ami a hobbijaidhoz éppen kell, én például filmezek. Az egy nagyon jó példa ide. Kamerából, a hangszórókkal ellentétben, egyértelmű a legjobb, RED Weapon a neve. Ha filmet nézel, a kép alapján egy dolgot tudsz biztosra megmondani: hogy azt RED vette-e fel, vagy hogy nem. Na ez a cucc belefér egy hitelbe, életem végéig jó társam lenne, de nem fogok emiatt mondjuk eldobni három szobát a házamból. Ha nagyon bejön az élet, vagy megnyerem a lottót, esetleg begyűjtök magamnak egyet, meg a plafonról is Klipsch Palladiumok fognak lógni, de ez valószínűleg nem fog megtörténni. Point is, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. És ezt ne úgy fogd fel, hogy azt költsd el, amid van, hanem értelmes irányokba, és a gyereked egyetemi költségei ne filmeket vetítsenek.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák