Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz szazbolha #30236 üzenetére

    Folytatnám az [ // SBA-761 //] projektet. Szívesen veszek bármilyen véleményt.
    A meglévő cuccaimból már meg is építettem egy hasonló hangsugárzót a mai napon és elég szépen szól olcsó hangszórókkal, ez a fő ok a folytatásra. A másik meg az, hogy a 2 utas + 30x30x40 cm-s utánépített "kocka" mélyláda nem vált be. [link]
    .
    shalafi66-al már tisztáztuk az alapokat (Cél: egy tiszta-részletező közép-magas tartománnyal és jó színpadképpel rendelkező padlón álló, közepes méretű , átlagos érzékenységű hangsugárzó pár építése max. 150.000 Ft költségvetéssel. Hallgatási környezet: 20+ négyzetméteres dolgozószoba, nagy ablakkal (hangfallal szemben) , sok könyvvel és a hangfalak alapértelmezett helye polc és bútor közé beszorítva majdnem falra tolva. // erősítő Marantz PM8006 - 20-60W , imp: 4-8 ohm // mélytartomány zárt doboz esetén 50 Hz - f3?)

    Az eredeti TG tervben szereplő dizájnt követném pár módosítással és más, olcsóbb hangszóró készlettel, azaz 2 kamrás 3 utas hangsugárzó, a 3 db hangszóró egy síkban helyezkedne el az előlapon. A kamrák lehetőség szerint zártak lennének, ezért az eredeti tervtől nagyobb térfogatra van szükség. Az alsó kamra belső oldal arányait 1,62-re állítanám (aranymetszés a fotóban), ha téglatest alakú lesz.
    Ha az alsó zárt kamra méretezése nem férne bele az esztétikai szempont szerint behatárolt 22x35x56 = 43 literbe, akkor egy alsó reflex nyílást helyeznék el benne. (ahogy az eredeti tervben is van - vagy kénytelen lennék a magasságot növelni).
    A hangváltót magam tervezném, a TG tervtől eltérően a középsugárzót nem engedném le a mélytartományba. A mély hangszórót egész alacsonyan váltanám, ha ez ésszerűen megoldható.
    A doboz anyaga 22mm MDF (festve), vagy ragasztott bükk lemez 19mm elől és oldalt, de hátul 22mm MDF. Előlapi élek "valamekkora" kerekítéssel.

Új hozzászólás Aktív témák