Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz zsolt19900 #53425 üzenetére

    1.3-as Suzuki WagonR+ gyermekbetegsége, hogy a motorból kijövő kipufogócsonk fölött lévő védőlemez idővel elkorrodál, a három felfogatási pont helyett idővel csak kettő (rosszabb esetben csak egy) ponton lesz rögzítve, és bizonyos fordulatszám mellett rezonál... nagyon csúnyán... és jó hangosan. A márkaszerviz (!) úgy "javította" a dolgot, hogy a lemezt egy-az-egyben levágta flexszel. Mással nem tudta volna, mert a megmaradt rögzítő csavarok teljesen begyógyultak a furatjukba.

    Másik ugyanilyen típusú autónál szintén előjött ez a betegség, de ott már én voltam a doktorbácsi: flexszel sajnos nem fértem hozzá, ezért másfeles rézdróttal a (#53426) nézzbe által ismertetett módon odaszorítottam a lemezt a kipufogóhoz, így az megszűnt rezonálni. Néhány hónappal később persze után kellett húzni a dróton, mert a hótágulások miatt kicsit meglazult, de amikor legközelebb szervizbe ment az autó, a szerviz a fent említett módszerrel ezt is egyszerűen eltávolította.

    Szóval... na. :) A Wagonnál ez a hővédő lemez inkább amolyan kőfelverődés elleni védelmet hivatott szolgálni, ugyanis hőmérsékletileg nem véd, inkább megoszt (felületet növel, mert tök olyan forró, mint a kipufogócsonk). Egyébként meg -- tapasztalatok szerint -- túl sok jelentősége nincs. De mondom, ez a Wagon. Nem tudom, Nálad mi a helyzet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák