Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    régen jártam erre, újra hi! :))

    tettem egy vargakanyart, és a 3. konfigomba vetten egy 5750-en. gondoltam, megnézek egy belépő szintű eyefinity-t, mire elég. de én is jól megszívtam, mert ehhez a mókéhoz nem elég a passazv dp-dvi adapter, hanem aktív kell, mert nem engedi aktiválni a 3. kijelzőt. 2 nap óta dúltam-fúltam...
    keresgéltema neten, honnan is tudnék kukázni ey ilyen adaptert. közben rábukkantam erre a 2009-es cikkre. van benne szó eyefinity-ről, matrox-ról, és egy érdekels szoftveres megoldásról, a softth-ról.

    lényege:
    ha van egy erős kártyád 2 kimenettel, és még egy akármilyen 3d képes rütyvedt kis kártyád, és perce még egy nagy pcie síned, legalább 2.0 4x, akkor a fő kártya kiszámolja a képet, a 3. kijelzőe átküldi az arra kötött monitorra jutót.
    tehát: nem kell se matrox, se surrond, se eyefinityy. ez utóbbi amúgy is nálma a dp adatpter mizéria miatt: kedes eyefinity, backup/6... :K

    van egy konfig file, amit szerkeszteni kell, és nem bőbeszédű egy leírás sem. a játék könyvtárakba berakott dll file-ok után nem akart semmi indulni, mert további dll hiányáért sikított a gép.

    senki ne kérdezze, hogy hogyan sikerült, de a gtr evo-t és a gtr2-t sikerült elindítanom. gtr evo-ban valami bugok lettek, de a gtr2 hibátlan.

    ráadásul volt egy kis huncutság. 2*22" 1680*1050 és egy 32"-os fullhd tv-m van. a tv-t hátrébb raktam, és úgy forgattam be, hogy a szemem perspektívájából pont elvágólag lett a monitorral. azt is 1680-ra lőttem.sötét szobában 3 tök egyforma monitornak hatott.

    ja, a passzív gtx 480 alá betoltam egy 8400gs passzívat, segédkártyának....

    [link]

    és akkor 2 kép. az egyik a szemem nézetéből, ahonnan a méretkülönbségek nem voltak láthatóak, és után egy távolabbról...

    [link]

    [link]

    sajnos a többi játék nem megy. de igazából pont a gtr2 érdekelt legjobban. hawx szétesik, valami ramkezelés, vagy sávszél probléma, (2 kártya nagyon messe van, mert ott a riser is), dirt2, f1 el sem indulnak.
    de nem adtam fel.

    ha lesz dp adatpter, azért a 3. konfigon csinálok egy közpes graf beállításokkal egy autós minitesztet. mire elég az 5750 egy E6300@2.1 ghz. gondolom nem sokra, habár várjuk ki a végét.

    de azt már látom, hogy lehet spórolósan is összedobni 3 kijelző sjátékmódot. persez, ha nincs szanaszét pár monitor, akkor nem.....

    a szofteres megoldásban az is érdekes, hogy kölönféle felbontásokat is össsze lehet hozni.

    és akávaszélek: nem, nem zavaró. a legélvezetesebb nem apiótafülke nézettel, oldaltükörrel, hanema motorháztető, felső virtális tükörrel. a 2 kávaszél pont az első oszlopok érzetét adja, és így sokkal több látszika térből.

    akinek van módja, (3 akármiylen monitor, pár kábel, 2 normális + 1 akármilyen vga, 2*pcie nagy, gtr2, próbálja ki.... :K :))

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák