Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    Megjött a BW-FYE5 (kék), a Samsung Buds (fehér), és lehet viszonyítani a FYE3-hoz is (fekete):

    Tok:
    - FYE3: Nagy. Amúgy jó minőségű, jól kattan be a helyére a füles, jó az anyaghasználat, kidolgozás, csak esti töltésnél túl fényes.
    - FYE5: A legapróbb, amivel eddig találkoztam. Olcsóbb műanyagból van, rosszabb kidolgozás, és nem ugrik benne pontosan be a füles, rá kell nyomni kézzel, különben marad csatlakozva, és nem tölt. Egy alkoholos tisztítás legalább kelleni fog neki, hátha csak ennyi a baja. Töltőre dugva a csatlakozó miatt nem lehet rendesen kinyitni a fedőt, átgondolatlan design.
    - Samsung: Kicsit szélesebb a FYE5-nél, de még nem nagy. Egyértelműen ez a legjobb minőségű, nagy plusz az USB-C + QC.

    Füles:
    - FYE3: Preciz kidolgozás, tökéletes illesztések, lekerekített csiszolt érzés mindenhol. A hosszú cső miatt kiáll a fülből kicsit, Shrek ears. A kiállása miatt többet helyezkedik hallhatóan a fülben.
    - FYE5: Olcsó, kitapinthatóan éles illesztések, épphogycsak nem sorjás. Lapos, rövid a cső, nem áll ki a fülből, nagyon nagy plusz pont. Nagyon stabil, semmi mocorgás.
    - Samsung: Kidolgozásban a FYE3 is ilyen jó lenne, de a fülre felfekvő gumírozás miatt nem mocorog. Nem szigetel olyan jól, mint a FYE5, és nem is olyan lapos, kb félúton a kettő között. Persze ezzel jóval több akkuidő jár itt, és featurehegyek.

    Hozzá adott dugók:
    - FYE3: Kemény csúszósabb gagyi standard izék, a rajta lévő puha szilikon és jól szigetel. Ha nem felel meg a mérete, szívás.
    - FYE5: 3 féle méretű egyformán puha szilikon, sokkal értelmesebb.
    - Samsung: 3 féle középkemény szilikonos, és 1 sima és 2 sharkfines gumiöv. Megkockáztatom, a FYE5 kényelmesebb.

    Gomb:
    - FYE3: Touch. Nyomva tartva léptet számot. A hosszú cső miatt a ház egyenesen a dobhártyára fókuszálja az összes zörejt.
    - FYE5: Gomb. Duplakattra léptet. Nem kell erősen nyomni, de annyira igen, hogy véletlenül ne nyomódjon meg. Összességében megbízhatóbb, mint a FYE3 érintőfelülete, és nem kényelmetlenebb megnyomni.
    - Samsung: Touch. Állítható, mit csináljon nyomvatartásra, hangerőszabályzó vagy transparency. Szintén zajos rajta dobolni kettőt/hármat előre-hátraléptetéshez, és könnyű véletlenül indítani/leállítani a zenét, de legalább letiltja, ha kiveszem a fülemből. Ha kiveszem mindkettőt, megállítja a zenét. Sok plusz pont.

    BT csatlakozás, leválasztás:
    - FYE3: A bal oldal a master, kb 3 másodperc alatt megtalálja a telefont, és a párját. A jobb oldal magában kivéve kb 10 másodperc.
    - FYE5: A jobb oldal a master, kb 3 másodperc alatt megtalálja a párját. Utána kb 3 másodperc, mire rájön, hogy telefont is kéne keresni, és onnan kb 10-30 másodperc, mire megtalálja. Hihetetlenül lassú, államok alapulnak és szűnnek meg, mire csatlakozik. Töltőre dugva is több másodperc, mire ledobja végre magát a BT-ről. Szerintem okmányirodai átfutása is van a connect/disconnectnek, tuti kerül valahol papírra aláírás és pecsét minden alkalommal.
    - Samsung: Instant. Nincs 2 párosított fél, meg átkapcsolás, ha valamelyiket elteszem, előveszem, csak működik, bárhogy.

    Mindkét BW hajlamos 100%-ra feltolni a hangerőt véletlenszerűen csatlakozáskor. Más BT fülessel vagy hangszóróval nem volt ilyen bajom.

    BT stabilitás:
    - FYE3: Ha hangerőt állítok a zsememben lévő telefonnal, és tenyérrel kicsit is takarom, már szakadozik. Eleve az, hogy a bal a master oldal, a telefonom meg a jobb farmerzsebben van, hátrányos helyzet, mindenesetre így nem tökéletes.
    - FYE5: Eddig zéró lag, semmi desync. Autóban, irodaházban, városban próbáltam, tökéletesen stabil volt a jel.
    - Samsung: Ugyanaz, stabil.

    Kérdezték privátban, gamingre milyen, szóval lag:
    Egyformán nagy. Mindhárom fülessel PUBG mobile alatt próbáltam, P911 pisztoly, 3 lövést leadok, mire megszólal az első lövés hangja. Nem erre valóak, a két fél közötti szinkronidőzítés miatt elég nagy a késleltetés a hangban.

    Hangminőség:
    - FYE3: Bumm bumm bumm meg dörmögés, ez uralja az egészet. Nagyobb hangerőn már képes minimális részletet is odacsempészni, de extrém basshead füles.
    - FYE5: Elfogadható határon belül emelt mély, elfogadhatóság határán emelt közép, magas is akad valamennyi, ha nagyon keresek. Nem analitikus, nem részletező, nem ad nagy tereket, és semmiféle szuperlatívuszokat nem áradozok róla, csak egyszerűen használható olcsó. A referencia szar Huawei AM61-nál jobb :). Ha sokat van a fülemben, hamar elfelejtem, mennyire messze van a jótól.
    - Samsung: Nagyon sokat számít a droid app. A Galaxy Wear alkalmazásban bekapcsolt dinamikus EQ nagyon jót tesz neki, anélkül elég butítottnak tűnt. Állandó használatra egyértelmű befutó, rendes hangolás, van magas is, meg némi részlet, árban meg közelebb volt a két kínaihoz, mint a Jabra/Bose/Sennheiser TWS-ekhez.

    Led:
    - FYE3: Ha mindkettő csatlakozott, kikapcsolva tartja. Ha csak az egyik, 3 másodpercenként kéken villan.
    - FYE5: Fullba nyomja a kretént, villog, 5 másodpercenként, mindkét oldal, mindig, még csak nem is egyszerre, hanem ahogy épp elindult az időzítő a firmwareben. Szerintem kap egy réteg zongoralakkot, különben este használhatatlan. Vagy megkapja a kisfiam farsangra rendőrautójelmeznek, és villog kéken lelkesen. Ha zseblámpát akarok dugni a fülembe, akkor zseblámpát rendelek, eszetlen kínaiak.
    - Samsung: Szerintem nincs is benne, csak a tokban. Rájöttek, hogy senkinek sincs a fülében a szeme?

    Akkuidő:
    Nem mértem határokat, csak használtam mindkettőt amíg épp kellett, és elrakosgattam a tokba, ha épp nem. Szóval annyit tudok, hogy 1-1.5 órás használatoknál egyik sem panaszkodott. A Samsung kijelzi az appon belül oldalanként, a többin órás használat után is 90%-ot láttam, gondolom hirtelen zuhan extrémet a mért tippelt érték amikor esik a cellafeszültség.

    Verdict:
    - FYE3 Extrém bassheadeknek, akik táskában vagy kézben tartják a telefont, és nem árnyékolják.
    - FYE5: Bárkinek, aki rendőrautónak szeretne öltözni. Kék is, villog is, kedvem támadt traffipaxot támasztani. Talán ha lelakkozom a ledet fekete nemátlátszóval, podcastra jó. Nagyon pici és kényelmes amúgy, 30$-t megért.
    - Samsung: Sokallom az árát, de az egyetlen a háromból, aminél nem relatív hangminőségről beszélhetek, és nem fáj egyből a Bose QC35 után ezen hallgatni tovább ugyanazt a zenét. 100$-t megért egy telefonhoz csomagolt ajándék példány másodkézből.

Új hozzászólás Aktív témák