Új hozzászólás Aktív témák

  • brumi1024

    veterán

    válasz #71562240 #42346 üzenetére

    Tegyük fel, hogy a konverzió metódusa a mobilos lejátszón ugyanaz, mint a stúdióban (ami általában nem igaz, de mindegy). Ez alatt azt értem, hogy a lényegi kód ugyanaz, természetesen a gépi kód eltér a számítógépen és a mobilon az eltérő architektúra miatt. Egy adott szoftver A számítógépen pont ugyanazt végzi, mint B számítógépen, feltéve azt, hogy a lényegi dolgok azonosan a két számítógép architektúrájában. Innentől kezdve tökéletesen mindegy, hogy az A számítógépen fut le egy konverzió, vagy B-n, hiszen a kettő közötti úton semmi nem történik, bitpontos lesz a két szám.

    De átalakítva ezt egy másik példára (ami nagyon hasonló ehhez): csinálok egy 20 MP-s RAW képet a fényképezőmmel. Két módszerem lesz: az egyiken a saját számítógépemen kiexportálom 5 MP-be a Lightroommal, a másikban a barátom számítógépén exportálom ki azonos Lightroommal, szintén 5 MP-es méretben. A két számítógépet rákötöm egy monitorra (most a kalibrálástól tekintsünk el, tegyük fel, hogy a két számítógépen azonos az ICC profil), és szerinted azt tapasztalom, hogy eltérő a két kép, szerintem pedig nem. Miért is lenne? Ha ugyanazzal az algoritmussal dolgozok akkor semmiféle misztikum nincs a dologban. A számítógép azt csinálja amit a kóddal leírok neki. Semmi mást. Nem kezd el nagyobb felbontással dolgozni, pontosan végiglépked az algoritmus lépésein.

    De hagyjuk is ezt, hifistákkat meggyőzni nem tudok (ezt anno Jelek előadáson is többször hangsúlyozta a professzor úr:) ), én kíváncsian várom a legalább 9/10-es vakteszteket. Meglepően sokat dob a placebo az zenehallgatás terén is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák