-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashback
addikt
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
válasz Flashback #3357 üzenetére
Belátom ez így buta kérdés volt. Tehát még egyszer neki futok:
Körülmények: hamarosan lesz 2 szép BEAG APX100 erősítőm. Meg két HIFI hangfal, eddig WH 300 v 400 a kiszemelt. Majd még egy Supralux fejhallgatót is szeretnék.1.) Van most egy Audigy 2-m. Érdemes lecserélni/venni egy ilyen DAC-t?
2.) Mennyivel jobb ez mint egy olcsó PCM2704-es társa?Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Dorian
félisten
Zero DAC-hoz kellene 5m USB kábelt vennem. Milyent érdemes? Vagy tökmindegy? USB 1.1 vagy 2.0?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz bigmasterg #3363 üzenetére
Hazaértem, mértem. neccesen de valószínűleg a 3m is elég.
Specifikációban USB 1.1-et olvastam, (Ezt Fapaci majd megerősíti vagy cáfolja) Valahol hallottam, hogy az 1.1 messzebb képes adatot továbbítani, mint a 2.0 nem tudom, hogy ez igaz-e. Szóval vegyek 1.1-est?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Az USB 1 és 2 szabványban egyaránt 5 m a maximális kábelhossz, de néha már 3 méternél is problémák vannak, ha az eszköz tápot is igényel a kábelen. A Zero DAC csak audio jelet fogad, így nem igazán lehet gond. Aktív repeater kábellel akár 8-10 m is áthidalható, de általában jobb eredményt ad, ha inkább az analóg jelutat vesszük hosszabbra.
-
dudika10
veterán
Ide vessen egy pillantást mindenki akit érint. Mindenki tudja, gondolom, hogy érinti-e vagy sem. Kábelről van szó.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Bodz
nagyúr
Újabb kérdésem lenne a Bravóról. A mennyire alacsony impedanciás fejhallgatókkal van gondja?
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #3374 üzenetére
6-os Senik eléggé érzékenyek, a 600-om hangosabb volt alaplapiról, mint a HD555 (A HD555 állandóan maxon volt anno, a HD600-nál 70% környékére kellett vennem)
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Slownz
senior tag
Mily meglepő a 600Ohm-os Sextettel ilyen gondjaim nincsenek, mivel alapból fel kell tekerni úgy 8 óráig, hogy legyen hang, de lehet szépen halkan is hallgatni, úgy, hogy mindkét oldal egyforma hangerővel szól.
Kiváncsiságból beledugtam a Xearsom és egyértelmű, hogy nem fülhallgatókhoz találták ki, kb süketülés határáig kell tekerni a hangerőt, hogy mindkét oldalon egyenlő legyen a balanszt. Szóval fülhallgatóhoz NE. -
baluka26
nagyúr
Pedig jobb nála
Volt, amikor volt nálam mindkettőből, plusz egy HD540. Szerintem a HD540 is jobb, mint a Sexi, csak sziszeg egyes számoknál, mint az állat, ami nagyon idegesítő. A Sexi sokkal sötétebb nála.Sextett by schawo
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bigmasterg
addikt
FiiO E11 már kapható.
Az x3-al ne csúsznának annyit. -
Shrike7973
senior tag
Sikerült leszűkítenem a kört a Creative X-FI HD-re, ez fogja meghajtani a leendő fülest.
Elfogadható számomra az ára, szép, kellemes teszteket olvastam róla.
Fülhallgatóhoz kapcsolód infója:
Superior headphone experience: High quality headphone amp supports studio-quality headphones (e.g. <=330Ohms). Szerintem ez elég lesz nekem.Fülest még nem sikerült lefixálnom. HD595-ről vszeg lecsúsztam, mert kivonják a forgalomból.
HD598-ról csupa jót olvastam, olyan mindenes fülesnek mondják. Soundstage szempontjából nagyon jónak írják, ami nekem elég fontos. A design az ilyen árkategóriában mindenhol szép, viszont nálam nagy piros pont kihúzható kábel. Egyedül eddig az szól ellene, hogy szerintetek pénzkidobás HD555-höz képest (bár azt az 595 ellen írtátok), meg p_adam szerint "olyan mintha semmi sem lenne az alsó regiszterekben és kiegyensúlyozatlan felül emiatt túl agresszív." (szintén az 555-höz kapcsolódik).BeyerDynamic DT770-et és XB700-at olvastam ajánlottnak trance-hez head-fi-n. Persze két hozzászólással lejjebb rögtön le is szólták, hogy azokból túl sok basszus jön, és nem jók.
BeyerDynamic DT880 ára meg már túl magas.Sennheiser HD250 azért esik ki, mert áruházból szeretnék vásárolni (eBay és társai kilőve).
AKG K601 vs HD598 head-fi review alapján nekem a HD598 nyerte el jobban tetszésemet... főleg azért, mert az író szerint a K601-nek kevesebb a basszusa jóval, pluszban meg a HD598 szerinte általánosságban minden műfalhoz megfelelő, ami azért szintén jó dolog.
Superlux-al meg nem tudom mitévő legyek. Olvastam a logout tesztet, de folyton az olcsó húsnak híg a leve érzés kap el, ha rá gondolok. Utolsó lehetőségnek kipróbálással meghagyom.
Mit gondoltok?
-
bigmasterg
addikt
válasz Shrike7973 #3383 üzenetére
Senn HD558 ?
598 szerintem elég drága, akkor már inkább a HD600, de ez neked erősítés hiánya miatt nem biztos, hogy jó lenne.
Akkor meg inkább az 558, ami a korábban olvasottak szerint, az 555höz hasonlóan moddolható.
A K601 meg szerintem inkább HD600 kategória, azaz az 5x5 / 5x8 szériánál jobb, de ahhoz is erősítő kell.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Köszönöm mindenkinek. Lehet fizukor bevállalom a Bravót lesz ami lesz.
-
Shrike7973
senior tag
válasz bigmasterg #3384 üzenetére
330 ohmos studio headphone amplifier van a specifikációba írva.
AKG K601 120 ohm.
Sennheiser HD600 300 ohm.Miért mondod, hogy erősítés hiány van? Vagy erősítésben nem az ohm-ot kell nézni? Eddig olvasottak alapján így gondoltam.
Amúgy egyiket se venném, K601 tesztvélemény miatt, HD600 meg bő 15k-val drágább.
HD558 elgondolkodtató, bár a HD598 elfogadható lenne árban, nem akarok később azon rágódni, hogy miért nem adtam ki a pluszt a jobb hangért.
Most olvastam gyorsan összehasonlítást, és pont a jobb basszus az egyik francia bekezdés, az meg ugye nekem fontos lenne. -
Bodz
nagyúr
válasz Shrike7973 #3386 üzenetére
Használom egy ideje az X-Fit, hidd el jóféle esti mese a 330 ohm. Persze lehet én tévedek, és megvan benne az erő, csak nem érzem. Amúgy nagyon fasza cucc, csak az erősítő kérdéses az usb miatt.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Shrike7973 #3386 üzenetére
K601-et erősíteni egészen nagy kínszenvedés
HD600 használtan 40e körül mozog.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz baluka26 #3389 üzenetére
A biztonság kedvéért belinkelem, hogy az illető a HD600 -nál és 650 -nél is jobban szereti az 598 -at, hiszen egyértelműen csak a kábellel rontják le. A botor Sennheiser, ahelyett, hogy a jóöreg 555 hangszórókat adná jobb kábellel, inkább csinált sajátot hozzájuk, csak sajnos nem sikerült olyan jóra.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Ja, ok.
Amúgy ez a Sennheiser mocsok egy banda marketing terén...
Csinált 4 HD555-öt (555-558, 595-598) és 4/6 HD580-at (HD580, Jubilee, HD600/old-new, HD650/old-new)Kicsit erős túlzás, de kb 10% lehet a különbség egy "kategórián" belül
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Mellette én is, de nem felette.
Hasonló minőségű a kettő, a HD650 kellemesebb a fülnek, de van, aki jobban szereti a Grado vonalat, annak inkább HD600. Közeli emlék a HD600, HD650 meg jelen, így ebben 100% biztos vagyok.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Bodz
nagyúr
válasz Shrike7973 #3388 üzenetére
Azt simán meg fogja.
-
p_adam
addikt
Pont úgy jött ki a lépés hogy sikerült újra vennem egy HeadAmp Gilmore Lite-t és most hogy már van egy jobb DAC-om mint korábban, árkerettől függően (!) nagyon tudom ajánlani bárkinek használtan (igaz EU-n belül nem gyakori) főleg alacsony impedanciához de magassal sincs különösebb problémája
Qualia is hirtelen elkezdett jól szólni Kivéve a női énekhangok vagy általánosságban a rosszabb felvételek ahol továbbra is kíméletlen, a'la HD800 ami még ennél inkább is az...HD250-hez talán egy kicsit túl neutrális (közepek kissé túl távoliak bár meg lehet szokni mivel sose volt egy középorientált darab) viszont a magasak tökéletesek, kiterjesztett de sosem fárasztó és nagyon mélyre le tud menni és üt is rendesen, magas hangerőn egy kicsit túl sok is de arra semmi szükség. Határozott, gyors dinamikus, tiszta, teres ahogy egy igazán jó tranzisztoros erősítőnek szólnia kell.
Szóval megéri az árát (főleg ha jó áron megy, pl. 250$), bár egy rendes DAC is kell elé és ha az USA-ből jön akkor egy külön Elpac táp is kellhet hozzá.
Vicces hogy milyen aprócska élőben (képen nagyobbnak tűnik) de nagyot tud szólni az biztos
Itt egy régi de ma is helytálló összehasonlító teszt(van még benne EC/SS, Canamp és Lehmann BCL) -
p_adam
addikt
válasz baluka26 #3396 üzenetére
Annyiért szerintem best buy ez az erősítő, azért szerintem nincs értelme kritizálni hogy ha nem jó a fejhallgató vagy a forrás akkor kihozza hátrányait.
Végre hosszas szenvedés után úgy gondolom sikerült rendesen beállítanom a Qualia-t csavarhúzó nélkül is, kb. akkora szenvedés mint egy Opel Speedster-be be- és kiszállni de hasonlóan megéri az élményért. A csomagban található lepedőszerűséget használtam fel Megoldani azt hogy a vékony párna szigeteljen de eközben jó pozícióban legyen a hangszóró nem könnyű feladat.
Az abszolút tökéletes megoldás nekem az lenne ha egy picit be lehet dönteni befele mint az OmegaII-nél de ennél ekkor sajnos azonnal eltörne a pántSzerintem a grafikonok abszolút nem mérvadóak ennél a fejhallgatónál, ha nem lenne most így beállítva akkor olyan torz és fényes lenne a hang amilyennek korábban leírtam. Most inkább a legjobbnak mondanám amit hallottam, nincs többé sziszegés illetve van de kicsit sem bántó. Olyan mintha egy iszonyatosan nagy felbontású lineáris apró hangfalból szólna a zene még a szélső hangok sem a fülben szólnak és tűéles az elválasztás.
-
Bodz
nagyúr
Vajon érdemes Marshall vagy Electro Harmonix csövet venni a Bravóba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest