Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz pinnacle #25814 üzenetére

    Nem. A linkelt leírás MBR partíciósémát feltételez, nem pedig GPT-t. GPT partícióséma esetén van olyan rejtett partíció, amit nem szabad törölni(lehetni lehet fizikailag törölni, de akkor kampeca...)
    Már soxor leírtam: 2TB alatti rendszermeghajtónál nem kell GPT partíciósémát(azaz UEFI telepítést) eszközölni, mert semmi előnye nincs, ezt csak ilyen google huszárok írják, akiknek semmi gyakorlati tapasztalata nincs, csak olvastak valamit a neten (aminek legalább feléről azt sem tudják, hogy mi is az...)

    UI: Én 23. éve nyomom az ipart de a W10-t sem telepítem UEFI-ben (hacsak nem lehet másként), mert csak szopás van vele hosszabb távon. Ilyen alapvető szopás, hogy sokan csak a rendszerpartíciót mentik avagy a Windows beépített mentését használják. Sajnos sérülhetnek/fertőződhetnek azon rejtett partíciók is, amiket ilyenkor a többség nem ment el egy backup során. Ha ez megtörténik, akkor semmit nem lehet tenni, teljesen le kell zúzni az adott meghajtót(ilyenkor ugye minden adat elveszik, mert nem lehet visszahozni) és újrahűzni mindent. természetesen van az UEFI telepítésnek is előnye, csak hát olyan apróságokat már nem vesznek figyelembe a user-k, mint hogy, ilyenkor KÖTELEZŐ a Secure Boot bekapcsolása(és az ahhoz tartozó KEY legyártása a BIOS-vban) és had ne soroljam...)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák