Új hozzászólás Aktív témák

  • Na, még sosem írtam ide, így ez az első hozzászólásom, ami egy alapos lehúzás lesz, sajnos muszáj kiírnom magamból. :))

    Total Recall 2012 (SPOILER és fikatenger)

    Hát ez annyira nem jött be, hogy muszáj volt utána megnéznem az 1990-es verziót, hogy felülírja a remake által beültetett rendkívül rossz emlékeket. ;]

    Az újban nincs Mars, s ezzel alaposan kiherélték az egész sztorit. A lázadók (terroristák) gyakorlatilag "csak" nagyobb szabadságért harcolnak egy posztapokoliptikus világban, nem pedig halálra dolgoztatott miatt mutánsok a marson, akiknek fizetniük kell még a levegőért is. A kettő között én erőteljes különbséget érzek, valahogy tényleg van miért harcolniuk, főleg ha az ingyenlevegő-gyártó gépet nézzük.

    Ami szerintem az egyik leghülyébben remake-lt jelenet volt, az az arc-cserés trükk az ellenőrző kapunál. A remake-ben is van egy ugyanolyan sárga ruhás gömbölyded nő, aki az eredetiben Quaid. Erre nem átb@sznak?! Valójában nem is ő Quaid, hanem a mögötte lévő. De azért odarakták. Ennek mi értelme volt? :F

    Egyéb hiányosságok: az legnagyobb talán az, hogy az eredetiben Hauser (Cohaagennel együttműködve!) saját maga módosította az emlékeit hogy Quaid legyen, nem véletlenül. Ezen kívül nincs se áruló taxisofőr. se Richter. se értelmes párbeszédek, de még ütős poénok / beszólások se. Így ez elég szomorú.

    De azért van pozitívum is: CGI és pörgős akciórengeteg. Ám ez nem jogosítja fel a készítőket arra, hogy a sztori annyira felületes legyen, mintha elsősorban értelmi fogyatékosoknak szánták volna. Erre még jön a hab: már az elejétől kezdve sejtetik az emberrel, hogy mi lesz a főpoén.

    Persze lehet túl öreg vagyok, és túl nagy Arnie fan is, azért nem jött át. :B

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák