Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz lezso6 #48955 üzenetére

    Arra próbáltam finoman rávilágítani, hogy azért, mert valamivel nem értesz egyet, attól az még nem lesz szar vagy kevésbé mérvadó. Láthatólag nem sikerült, de ez valószínűleg a fogalmazási készségem fogyatokéssága miatt lehet. :)

    "Van minden filmnek valamilyen közlése, amit mondani akar. Nem csak kép meg hang van. Persze sokan csak két dimenzióban élnek, pedig egy ilyen produktumnak mindig van mélysége."

    Őszintén megmondom, fogalmam sincs ez honnan jött, én még életemben nem találkoztam senkivel aki kizárólag kép és hang alapján ítélne meg egy filmet. Komolyan ezen filóztam pár percig, de még a tőlem legtávolabb álló ízléssel rendelkező emberektől sem tapasztaltam ilyet.

    "A rossz ízlésű ember általában a szar filmeket szereti, mivel két dimenzióban él, és képtelen a gondolkodásra, csak az primitív, egyszerű ingerek hatnak rá, kedvenc filmje pedig a Függetlenség napja és a Gettó Milliomos. "

    Nem ma kezdtem a pályafutásom, de azt hiszem ez a mondat simán benne van a legkorlátoltabbak top 5-ös listájában. Szubjektív dolgokat igyekszel megmagyarázni objektív megközelítéssel, de a kiindulópontod az természetesen és rendkívül meglepő módon (muhaha) saját magad, illetve az általad képviselt értékrend és megközelítés (ami nyilván nem egyedülálló, de most veled beszélgetek). Ha képes vagy egy pillanatra a füstölgő egódon túltenni magad, akkor könnyen belátható, hogy ez a szemlélet ezer sebből vérzik.

    "A másik meg az, hogy csinálj jobbat."

    Ez biztosan valami korábbi vitád frusztrációjából visszamaradott emlék lehet, mert én ilyet egy szóval sem írtam. Egészen pontosan ezt merészeltem kódba vésni: tessék letenni valamit az asztalra, hozzájárulni a szakma terméséhez. Nem írtam jobbat, de még ha írtam is volna, a sok szar mellett amit díjaznak, nem lehet olyan nehéz valami igazán jóval előrukkolni, nemde? :)

    Az oscar-díjat azért "nézem le", mert rengeteg szar film kapja meg, és jók meg nem.

    Ejj, hát muszáj még egyszer leírnom. Mi alapján szar és mi alapján jó? A te véleményed szerint? Hatezer másik ember meg másképp gondolta. Nabumm. Lenézheted emiatt a szakmai elismerést, de ez csak téged minősít. Nem egyetérteni a döntéseikkel, az teljesen rendben van, de ez sajnos - akármennyire is távol áll tőlem a személyeskedés -, "csupán" intelligencia kérdése.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák