Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Viszlát #17917 üzenetére

    Odaraktam egy extra figyelmeztetést, annyi már csak elég:). Egyébként teljesen egyetértek, 25 alatt szerintem is kerülendő, csak nem akartam ezt így expilicite kiírni (mert akkor pár ember csak azért is megnézi).

    Nem akartam elspoilerezni, azért nem akartam belemenni jobban. Igazából az aberráció csak az egyik dolog, még ha nagyon komoly is. Aztán ott a totális elidegenítés technikája, nincsenek normálisak, nincs alternatíva, csak a szereplők tézise a világgal kapcsolatban, amivel vissza is térünk az aberrációhoz. Erre jön még az eléggé rázós alapszituáció (gyakorlatilag a feleség és a férj ki vannak égve szexuálisan). És itt jön még a képbe a gépek (autók), illetve a forgalom (mint a közlekedés kontexusban organikussá váló folyamata) hatása az emberekre, ahogy és amilyen lépésekben a kettő kölcsönhatásából mind az autó, mind az ember megváltozik. Mindez jórészt a szexualitás nyelvén ábrázolva. Nem egyszerű darab, utánna én is üldögéltem egy fél órát, hogy akkor mit is láttam, és ez így mire volt jó?:).

    más részről viszont úgy voltam vele, hogy gyakorlatilag itt még a fórumon senki nem írt róla (egy egysoroson kívül), pedig megérdemelné.

    enyhe SPOILER
    a külső vázzal megáldott nő külön érdekes volt, avagy az autó - ember kölcsönhatásban megváltozott személy. főleg, hogy szexuális értelemben is volt az, aki a szó szoros értelmében, külsőleg is megváltozott. vagy amikor felsértette a szűz állapotú Mercedes kárpitját, így menve tovább a kölcsönhatáson.
    SPOILER vége

    apropó, többi Cronenbergről mi a véleményed? a Naked Lunch tényleg annyira különleges, mint mondják? (Shivers, Rabid, Videodrome, History of Violence van még itthon, de a Fly és a Lunch pont nincs).

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák