Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Tomiris

    Kazah történelmi nagyeposz (két és fél órás) egy nomád hősnőről, aki szembeszállt II. Kürosz, óperzsa (nagy lendülettel hódító) királlyal.
    Egynek simán jó. Azt kell, mondjam, kifejezetten üdítő, hogy végre nem a megszokott karaktereket követjük és az ismert helyszíneken bolyongunk, valamint kifejezetten furcsa a nyelv is, amin beszélnek (mondjuk többféle is van, és mind fura). Szóval kicsit kiragad a megszokott körből.
    A legfőbb bajom vele az, hogy elnagyolt és sterilen klisés: bár remekül "megcsinálták" a filmet, de hiányzik a "fűszer" belőle. Nincsenek emlékezetes karakterek, szövegek, jelenetek, hanem "hozza a kötelezőt". Ilyesmód, ha egy hasonló sztorit már láttál, akkor ezt is láttad, percre pontosan tudható, mikor, kivel mi fog történni: olyan, mint egy sablon építészeti terv, amit előveszel, ha megrendelés érkezik. Ez azért kár, mert izgalmas számunkra, távoli nézőknek, és igen régre, mélyre visszanyúl, az alkotók számára jelentőséggel ruházva fel e történetet, s mégis hiányérzetet hagy maga után. Mondom: túl steril.
    A zene tetszett, a kosztümök érdekesek (végre valami új látvány), a színészek hozzák a kötelezőt, a harcok közt vannak nagyon jól megoldottak és követhetetlenek egyaránt, szóval teljesen nézhető. A műfaj kedvelői nekigyürkőzhetnek a röpke filmidőnek.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák