Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #120001 üzenetére
Én is így szoktam. Annyira szoktam extrázni, hogy a csempe legfelső 0,5mm-ét egy pontozóval megütöm, ilyenkor egy icipici darab máz megpattan,
de legalább látni, hogy fajansz...és lehet könnyebben fúrni. Nem táncol a fúró, és a g*ci kemény mázat se kell már 100%ig átfúrnia, mert van egy pici pont, ami már átment.
Persze a konyhai greslap, ami csempe helyett került fel, az azért kemény, mint Tarzan sarka meg mint a 6napos teszkós kifli .Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz WiZARD #120000 üzenetére
Sztem félmilla körül...
Pár napja hallgattam egy TotalCar podcastet, abban volt, hogy valami Hunyadi Ájonikot megtörtek elöl, de csak egy kicsit, és 4M+ lett a szla vége. (A Podcast eleje...)
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
Ma kicseréltem a mosógatógépet. Mint egy igazi amatőr. Asszony elhúzott dolgozni, közben a gyerekek itt trappoltak, már agybajt kaptam tőlük.
Kiszereltem a régi gépet, bekészítettem törölközőket és felmosóvödröt. Lezártam a vizet a házban, kieresztettem a nyomást a csapokból.
Utána lecsatlakoztattam a régi gépet. Készültem új szorítókkal és tömítésekkel. De arra nem készültem, hogy kell egy két oldalt 3/4"-os menetes adapter, ami a víz betáp és a gép közé kell. A régi gépen csak rá volt csavarva hátul-alul egy csőcsonkra és kész.
Nézem a neten, aztán találtam végül Biltemában (vasedény, Phülöp ismeri). Odahajtottam, előtte a gyerekek megkapták az ukázt, hogy pisit nem húzni le, kakát lehúzni, aztán kézmosás helyett nedves törlőkendő. Szerszámokhoz nem nyúlni.
Az úton mindenki 35-40 körül lassúzott az 50-es táblánál, nem tudom milyen lassítót szedtek be, de működött. Adapter megvesz, vissza haza.
A géphez volt egy A4-es lap a szerelési útmutatóval, de olyan mütyűrke ábrák voltak rajta, hogy nagyítóval néztem....
Végül rájöttem, hogy mit akar a leírás mutatni. 3 különféle géphez csináltak egyet, aztán össze kellett belőle mazsolázni, hogy milyen szerelvények járnak hozzá és mit lehet hova csavarni.
A kifolyó tömlőt elvileg fel kellene emelni fordított U-alakban, hogy legyen egy extra szifon a visszafolyást megakadályozandó. Ehhez volt a géphez egy műanyag konzol, de annyira kevés hely votl a gép betolása után, hogy oda képtelen voltam felakasztani a cuccot.
Aztán rájöttem, hogy a mosogatótálca csöpögtető részén a munkapult alulról elérhető és van egy csomó furat a fém tálca alsó peremén. Oda már fel tudtam akasztani gumipókot, amit 3-4x körbetekertem a slagon. Így nem törik meg kis rádiusz mentén, de rugalmasan fel van akasztva magasra, valamint a gépet kihúzva nem tépi le az egész miskulanciát az ember azonnal, mert a gumipók enged...
Most fut az első tényleges mosogatás, elsőre csak egy szivárgási ellenőrzést nyomtam és küldtem csak úgy üresen egy 1-órás legrövidebb programot. A gép be sem volt tolva, a lehetséges szivárgási pontok alá raktam konyhai törlőpapírt.
Semmi gond eddig.
Még kell emelni a masinán kábé 15-20 mm-t, aztán meg is vagyunk. Meg beljebb kell toljam a tálcát, hogy a gép mögött a slagok abba tekeredjenek bele és ha "ízzadna" a slag vagy a szimmering, akkor oda folyik le a nedvesség és lehet észlelni.
Mivel még sosem csináltam ilyet, ezért mindent kábé 5x néztem át és minden lehetséges beugratós kérdést beszoptam. De most már akkor tudom, hogy mi kellhet legközelebb...
-
zetor2000
őstag
válasz npera #120009 üzenetére
Vagy ha lesz, hát kit érdekel?
Volt régen egy #vicces kép, hogy ne állj a kocsikijáró elé, mert a Kraz akkor is kiáll
(meg is lett...)Az Ural is ilyen. 100/100, és ez a fogyasztása
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
blueboi69
senior tag
#googlehomemini
Régebben használtam egy google home mini-t, már régóta csak porosodott a polcon, most gondoltam felélesztem. Namost bekapcsol szépen, meg minden, de nem akar csatlakozni a netre. Az applikáció azt írja, hogy próbálkozik, közben nézem a tűzfalon (mini ki van engedve) hogy szép kis hálózati forgalmat generál, majd kb 5p után az app közli, hogy nem sikerült a wifihez kapcsolódni. 'nyád.
Próbáltam szolgáltatói modemen is, ott sikerül kb 10edjére. Ilyenkor wtf?
Lehet valami tűzfal baszakodás, de akkor sem értem. -
hokuszpk
nagyúr
válasz zetor2000 #120010 üzenetére
és ez milyen igaz, "vasutas" kollega ( ő volt a gk-s a vezszázadban ) imádta.
eccer én is beültem mellé, a kanyarbevétel az ugy volt necces, hogy ne vigyuk el a buszfordulobol a tablat,mert ugyan kis karcolas, de onnantol a temp buszvezető nemtudja hol kellene felvenni az utast.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Bujdy81 #119518 üzenetére
NAS helyzet update:
Vettem egy WD Red Plust a WD Red hellyett. Mindent lementettem x alkalommal, sok x óra alatt.
Aztán, egy életem, egy halálom alapon rányomtam a szerintem nem egyértelműen fogalmazó képernyőn A gombra, és annyi történt, hogy szólt a gép, hogy akkor építi a tömböt. Eltelt kb. négy óra és szólt, hogy kész. Azóta minden faja... -
npera
őstag
Nálam a NAS-helyzet változatlan.
Viszont be lett lőve a mosogatógép magassága (most fut szépen a tömítés körben és felül). És a csöpögőtálcát betoltam falig és elrendeztem a tömlőket, hogy ha csöpög is, akkor a tálcába vezesse a nedvességet és akkor látom alul benézve.
Most fut megint egy 1-órás gyorsprogram, aztán periódikusan nézem az interfészeket, hogy kóser-e minden.
Egyébként ezek a modern gépek elképesztőek, a processzidő nevetségesen hosszú már. Anyósom mosogatója még valami 25 perc alatt elmosogat talán, mai mércével gondolom az F-en is túl van fogyasztásban.
Mi most egy D-kategóriás gépet vettünk. A deklaráció szerint 100 ekó ciklusra húz 84 kWh-t, tehát egy komolyabb BEV-et merít le.
44 dB-es hangja van.
Ez ekó program 5 perc híján 5 órás!
Ezt tipikusan éjszakára kell indítani, mert napközben nincs értelme.Van valami adaptív program, ami kábé 2-2,5 órát fut. A gyors program is 1:05
-
zetor2000
őstag
válasz npera #120023 üzenetére
Nekem egy 12 éve vásárolt Vérpúl for IKEA mosogatógépem van. Nem tudom az energia besorolását, talán B vagy C lehetett, de a leghosszabb program az másfélóra. Nincs túlbonyolítva, 50 /60 / 70 fokos programok vannak. 3. Összesen. A 70 fokos az cca másfélóra, az 50 fokos az gyors, cca 30 perc, a 60 fokos meg asszem a kettő közt.
-
Sipi-
őstag
válasz zetor2000 #120025 üzenetére
Nekünk 3 éves Bosch van. Nagyrészt ECO programon használjuk, mert akkor elszórakozik 3 órát, viszont amikor végez, akkor kinyitja az ajtót Addig .eg írja a padlóra vetítve, hogy mennyi idő van még a programból
Minden éjszaka megy egy mosogatás vele, napközben is általában megy egy.[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Bujdy81
aktív tag
válasz blueboi69 #120028 üzenetére
Nem is adatmennyiséggel volt gond, mert csak 730 GB volt, amit archiválni kellett, de ugye ennek elsöprő része már korábban archiválva volt. Tehát a Total Commanderben egyszer megnyomtam, hogy "régebbit felülírja minden esetben" és utána csak várni kellett. Csak kismillió fájl, és HDD-ról HDD-re másolásnál az durván belassítja.
Pont ma mutattam a gyerekeknek, hogy van itt az asztalon egy 40 MB-os 3,5"-os HDD, egy 6500 MB-os és egy 2000000 MB-os. Utóbbi a legkisebb fizikailag...
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #120032 üzenetére
És akkor ha kapacitást/sebességet/áramfelvételt is belevesszük, akkor mutatsz egy sok gigás pendriveot, amiből eleve 128 megásnál kisebb nekem már nincs is, de ott vannak sorban a körömnyi 64-128as méretűek, ahogy a micro SD-k is. És egy körömnyi cuccon egyből 3-5x annyi adat fér el :-O
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #120029 üzenetére
Hát egy biztos
Unicumkéz az kell, hogy ne mozogjon el a pontozó, de nem kell nagyot ráverni, csak hogy a legfelső 1-2 tized mm mázas kerámia réteg beszakadjon. Egy pontozó okoz akkora sérülést, hogy ne látszódjon, de a fúrónak legyen mibe megkapaszkodnia.
Nyilván minimális gyakorlás kell, de 1-2 lyuknál nem igényel többet megtanulni, azt a tudást meg nem a saját lakásban kell megszerezni, hanem haveroknál / rokonoknál .Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #120032 üzenetére
Én úgy igazán nem bánom, hogy ez a sok sz..r fejlődik.
Igaz, egy hatalmas iparágat szüntet meg / csökkent, hogy SSDket használunk, de azok kisebbek, könnyebbek, gyorsabbak és nagyobb kapacitásúak is tudnak lenni. Cserébe még nem olcsóbbak.
Ezt a 40 megást még talán lehetett is javítani, egy mai sokterást meg sem próbál senki sem.
Talán az a 2-3 speciálisan erre szagosodott (mikro)vállalkozás, aki valódi adatmentéssel foglalkozik, és rettenetes pénzt kérnek el a lementett adatokért (is).Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
Néha elmegy a desktop gépen a kép (jelet veszít a monitor). DP kábellel fut, valami nevenincs kábel. Geforce 1050Ti kártya. Ha kihúzom a kábelt és bedugom, akkor feltámad.
Home office ugyanezen a monitoron HDMI kábelen fut laposról, azzal nem csinálja. DP kábellel megy a 2560x1440, HDMI-vel csak az 1080p, ezért fut a deszktop DP-ről. DELL monitor nyavajája.
Lehet, hogy kellene vegyek jobb kábelt? 1,5-méter simán elégnek tűnik. Deltaco vagy legyen más?
-
-NoVa-
addikt
válasz npera #120037 üzenetére
Nálam is Dell, bár nem ilyen urizálós felbontású cucc, sima 1920x1200-ból 2 db... És abból is csak 1 megy általában, mégiscsak 30W-ot nem ajándékozok a cégnek home office ide vagy oda
És a DP kezelése szar. Rendszeresen kell újraindítani a dokkolót, hogy kapjon képet DP-ről, ennyire elkefélt szabványt rég sikerült összehozniuk (habár a HDMI HDR vonalon lévő töketlenkedés komoly versenyző)
-
veterán
válasz -NoVa- #120038 üzenetére
néha nekem is eszembe jutnak a régi szép analóg idők, amikor a kábelben ott volt a jel (ráadásul olyan jel, amilyet én mondtam), a rádugott eszköz meg vagy kezdett vele valamit, vagy nem, ahelyett hogy mindenféle egyezkedésekbe meg kézfogásokba kezdtek volna.
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz qnadam #120039 üzenetére
Apám nem sírta vissza azokat az időket, amikor az RS232-es porton 9200 bauddal kellett megoldani az adattovábbítást, meg azt sem, hogy 4 kB RAM volt egy vezérlő kártyában.
Mikor már egy 386-osról ment a fehérvári stadionban az eredményjelző vezérlése, az volt a Kánaán.
Ez egy jó kép az eredményjelzőről:
Az egy dolog, hogy a "nagy" órában, a körbefutóban és a lenti stopperben is volt _mindig_ kiégett izzó, de az alapos szemlélő láthatja, hogy a meccs 7:0-ra áll, miközben a gólszerzők felsorolásánál csak öt gól van. Ennek oka, hogy a tábla fel volt bontva 10 sorra, minden sorhoz tartozott egy sorvezérlő és időnként 1-1 sor "nem vette a jelet". Akkor ki kellett írni újra a teljes tábla tartalmat.A szögletarány azért néz ki úgy, ahogy, mert a 4-es utáni betűmező évek óta halott volt, tehát mindig úgy kellett szerkeszteni a tartalmat, hogy ott szóköz legyen!
Egyébként pedig nem standard betűmezők voltak, hanem csak 5x7 pixelesek, ezért olyan furák pl. a 'g' betűk.
Ja, és olyan volt a tábla áramfelvétele, hogy ha _egyszer_ sikerült életet lehelni bele, pl. meccs előtt 2-3 órával az esőben, akkor már csak járatni kellett és az sem volt baj, ha úgy fújt a szél, hogy a tábla felé verte az esőt, mert ment úgyis, ha folyt a víz a kártyákon, áramkörökön...
Már 1978-ban feltalálták a vízhatlan csatlkozást, ami két dolgon alapult: áramfelvétel (vele hődisszipáció) és hajlakk!Van még pár sztori, meséljek?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Bujdy81 #120040 üzenetére
ez valami modernkori kép, mert 1817-ben még nem Otp bank ligának hívták az NB1 -et, de emléxem a győzelmi jelentésre, szintén Fehérváron avatták az új táblát, valami olyat mondtak, hogy pixelenként egy 100-as izzó van beépítve
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
zetor2000
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #120048 üzenetére
Asszem nem, hanem 3,5", "normál" merevlemez méretű, csak dupla magas.
Új hozzászólás Aktív témák
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest