Új hozzászólás Aktív témák

  • hallgat

    csendes tag

    Sziasztok!

    Küzdök egy ideje az azonos soraim törlésével, de nem akar összejönni, vagy iszonyú hosszú ciklusidővel dolgozik (és még az is hibásan :W )

    A táblázatom "A" oszlopában a 2. sortól a végéig számok vannak.
    A számok között van ismétlődés, de azok mindig egymás után következnek, szám szerint 19 alkalommal/szám.

    Azt szeretném elérni, hogy az utolsó sort meghatározva, ("A" & usor)- tól felfelé haladva végezze el az ismétlődő sorok törlését.

    Tehát pl. vizsgálja meg, hogy "A17777" cella értéke azonos e "A17776" értékével és ha igen, akkor törölje ki a 17776. sort, majd ismét vizsgálja meg, hogy "A17777" cella értéke azonos e "A17776" értékével, ha azonos akkor megint sortörlés, ha nem, akkor ugorjon 1 cellát felfelé és vizsgálja meg, hogy "A17776" értéke azonos e "A17775" értékével, ha igen sortörlés, ha nem, akkor ugrás egyel feljebb.

    Nem másolok be kódrészletet, mert már nagyon szétfaragtam amiket innen onnan szereztem a célra és nem is működnek, így nem nagyon van értelme :(((

    Az egyetlen, ami futott, az egy cella értéket végigvizsgált a teljes tartományon (30-40 ezer sor) majd törölte az azonosakat, aztán kezdte a következő cellával elölről. Egyrészt eszméletlen lassú, másrészt a törlés sem volt tökéletes, mert a sorok törlése miatt felülről haladva lefelé, csak egy részét távolította el az ismétlődéseknek, ha azok egymást követő sorokban voltak (már pedig mind így ismétlődik, 19x egymás alatt)

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Office 2010 Attól, hogy a verebek alakzatba állnak, az még nem SAS!

Új hozzászólás Aktív témák