Új hozzászólás Aktív témák

  • 100b

    tag

    Sziasztok!

    A nagy keresgélésben (ami az energiatakarékosságot illeti) eljutottam odáig, hogy jelenleg minden igényt kielégíto extra alacsony fogyasztású házimozi alaplap-processzor együttes nincs. (Foleg, ha a házimozi funkcióba az esetleges kódolásokat/újrakódolásokat is beleértem, ami bizony eros vasat kíván, vagy sok idot). Így eljutottam odáig, hogy eros proci, eros lap, így viszont szinte már csak a VGA kártya fogyasztásán tudok spórolni. Gondoltam, hogy egy integrált VGA-t tartalmazó alaplapot vennék. Aztán jött a felismerés, hogy ezek leginkább egy kimenetet támogatnak. Aztán csak találtam "dual head"-es integrált vga-kat is. Aztán meg (vesztemre) találtam HDMI kimenetes integrált vga-s alaplapokat is. Ez már egész házimozi PC szagú. Valakinek van tapasztalata ebben a témában?
    Az alaplapok:
    ASUS (Intel):
    [link]
    ASUS (AMD):
    [link]
    ABIT (Intel):
    [link]
    ABIT (AMD):
    [link]

    persze van még Gigabit és MSI is.
    Valakinek van már tapasztalata ezekről? Mennyire használhatóak? Mennyire jó a képük? Egy leírés szerint az AMD-s chipset sokkal jobb képet ad, mint az Intel-es. (???)
    Ez egy tartós megoldásnak látszik, mert egy pár tömörítési szabvány változást még kibírhat, és az "új" multimédiás interfészt (HDMI) pedig csak használják még egy darabig...
    Szóval a vélemények?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák