Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Enszuke #12677 üzenetére

    Maximum csak nem akarod felfogni, hogy a valóságban mi hogyan működik. Ettől a valóság nem változik.

    Most, ha akkor nem értetted meg most sem fogod. De mutatok neked konkrét tesztet. [link] - itt van egy csomó notis mérés. A 18 wattos Brazos mobilra optimalizált Sandy Bridge-dzsel van összemérve (nem asztalikkal, mobil SB-kkel!). Csak úgy tud két, két és félszer annyi üzemidőt produkálni, hogy kevesebbet fogyaszt. :)

    Nem a fogyasztást csökkentik ezzel az Ivy-nél, hanem megfeleltették a rendszer a követelményeknek. A DXVA már sikeres. Erre épít az összes médialejátszó Windows-on. Az API persze már nem lesz hosszú életű, mivel öregnek tekinthető. A Windows 8-ban jön a VA API, ami az utód. Ez jobb lesz a DXVA2-nél minden szempontból. Ezt egyáltalán nem támogatja a Sandy Bridge, míg a Brazos, Llano, Ivy és az érkező DX11-es GPU-val szerelt termékek igen.

    Dehogy lehet rontani. Javítani lehet. :) Rengeteg post-process, van ami erre irányul.

    Természetesen egy API idővel elavul. A DXVA2 legnagyobb problémája, hogy nem lehet könnyen megosztani a buffereket a DirectX-szel, vagy az OpenCL-lel. A VA API erre épít, amivel a fejlesztők egyéni post-process szűrőket rakhatnak majd a lejátszóba. Ha kérded, hogy mire lehet ezt felhasználni, akkor például ilyenre: [link] A jobb- és a baloldali képrészlet azonos anyagból származik. A post-processel szűrt (SimHD) viszont sokkal élesebb. Ugyanígy lehet smoothness algoritmusokat csinálni a videókra.

    Ezt már tárgyaltuk. Van a te igényed, és van a másé. A te értékrended szerint a minőség nem számít csak, hogy nézd a filmet. Ezzel nem biztos, hogy mindenki így van.

    HTPC-ről beszélünk. A célja, hogy korszerű, minőségi filmlejátszást nyújtson. DXVA2 támogatás nélkül ez alapból lehetetlen, de ha a házimozit is ideszámítjuk, akkor a YCbCr és a 23,976 Hz hiánya is ide számít. Döntsük el, hogy mit akarunk, mert aszerint kell gépet választani.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák