Új hozzászólás Aktív témák

  • Urby66

    aktív tag

    Hajónapló 3302 Jan.02:
    A legutóbbi szerencsétlen landolás után kívülről is alaposan átvizsgáltam a járművemet. A fedélzeti számítógép a hajótest állapotát 58%-ra értékelte ennek ellenére sem szemmel látható sérülést, sem pedig szivárgást nem tapasztaltam. Ezért úgy döntöttem tovább folytatom az utam eredeti terveim szerint. A napok eseménytelenül és unalmasan teltek. Az időt vagy a csillagtérkép tanulmányozásával, vagy pedig értékes csillagászati adatok gyűjtésével töltöttem. Találtam egy gyönyörű földszerű világot, pályára álltam és úgy gondoltam a pihenőidőmet itt fogom eltölteni. A kabinból fantasztikus kilátás nyílt az alattam elsuhanó zöld és kék világra.

    Az új év Tawilo-tól 1200 fényévnyire a Lófej köd közelében talált. Hogy megszakítsam a monoton felfedező repülést elhatároztam, hogy leszállok egy alacsony gravitációjú sziklára és teszek egy alapos túrát az egyik SRV-vel. Egy zöld színű bolygót választottam aminek átmérője csak 183 km volt. Magabiztosan szálltam le gondolván, hogy az alacsony gravitáció egyszerűvé teszi majd a landolást. Szinte már meg sem lepődtem ahogy a gépem megrázkódott és meghallottam az összeomló energiapajzs jellegzetes hangját. Az alacsony g megmentett és a számítógép becslése szerint a hajótest állapota 50%-ra csökkent.
    Ahogyan a felszínre léptem szinte azonnal megláttam egy erős radarjelet ami nem ásványok jelenlétére utalt. Az alacsony gravitáció miatt gyorsan elértem a célom. Egy lezuhant szondát találtam amiből semmiféle hasznos anyagot sem tudtam kinyerni. Morogva átmásztam a lövegtoronyba és addig lőttem a horpadt vasdarabot amíg elfogyott a fegyverrendszerem összes energiája. Hővédő pajzsában a fegyverem nem tudott kárt tenni, ha tehettem volna kiszállok és dühödten az oldalába rúgok.

    A csillagtérképet böngészve elhatároztam, hogy keresek egy rendszert ahonnan azt a képet látom a Lófej ködről, amit az a mára legendás felvétel mutat. Ezt még több ezer évvel ezelőtt élt földi tudósok készítettek kezdetleges műszereikkel. Bíztam benne, hogy itt a köd közelében ezt a bravúrt meg tudom ismételni. Legalább 40 bolygórendszert látogattam meg a környéken de sajnos nem találtam olyat perspektívát ahonnan a ló fejét felismerhetően látni lehetne.

    Mivel ennek ellenére sikerült egy pár szép felvételt készíteni, és az ulticélomat is elértem végeredményben elégedetten indultam haza.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák