Új hozzászólás Aktív témák

  • NSX82

    csendes tag

    Sziasztok!

    Valaki segítsen nekem pls..

    total kivagyok mostmár :(
    Lehet nem a elgjobb helyre írok de azt hiszem mégis ehhez a topikhoz van legtöbb köze a problémámnak..

    Régi motorosként, úgy gondoltma h még 1 utolsó löketként veszek egy monitorkártyát a régi AGP-s alaplapomba... vettem egy HD2600XT-t. betettem a gépbe, indult is elsőre, de már abban a pillanatban is furcsa volt hogy a kártyán lévő ventillátor mintha szabálytalan sebességgel forogna.. ingadozott össze vissza.. aztán végigment a telepítés
    ujraindult a gép, onnatól ekzdve telejsne szabályosan ment. játszottma több játékkal is. és néztem a catalyst kezelő paneljén hogy a hőmérséklet nem nagyon haladta meg a 60°c-ot se.... Aztán ugyanezen a panelen kinyitttam a lezárást és megnéztem ezt az autómatikus tunning varázslót... (OMFG) ezt nem kellett volna... tesztelgette kb 3 percig miután észrevételeim szerint semmi sem törtét, anyni kivétellel h a kártyán lévő ventillátor totalisan leállt.. néztem még pár percig, 0%os terhelésen felment a kártya hőmérséklete 80°c-ra, gondoltam itt inkább leállítom a gépet.. (semmi tunning nem volt a kiírás sezrint)
    Visszakapcsoltama gépet. Ventillátor beindul, megy folyamatosan. Amint betöltődik az ATI ikonja a tálcára a ventillátor leáll, és megy fel a krátya hőmérséklete míg fel enm robban / ki nem kapcsoloma gépet..
    Jó mondom fain. lesezdtem minden drivert, restart után a sima windowsos kezelés meleltt a venitllátor folyamatosan forgott.. Ezután feltettem az omega drivert ami szintén amint feltelepítödött leállította a ventillátort és csumi... Utána fogtam a kártyán 1 jumert ami a ventillátor csatlakozoja mellett van közvetlen
    Azóta a kártya ventillátora csak akkor forog ha terhelés alatt van a kártya...
    Az omega driver kiírta minde mellett h nemtudja azonosítani a BIOSt és küldjek nekik mailt a konfigról..
    Leszedtem, fel akartam tenni a netről a legfrissebbet, egyszerűen nem megy fel... kiírja h nem talál a rendszerben olyan kártyát amihez telepíteni elhetne azt a drivert... Ok, elő a CD-t amit kaptam hozzá, telepítés, felmegy a Driver telejesen simán, és most kb itt tartok... a Kártya hömérséklete kb 50° alap terhelésen ami pont az a pont ahol épp kikapcsolna a ventillátor. amint arrébbhuzok 1 ablakot már kapcsol is be.. úgyérzem magam mintha 1 notebook előtt ülnék ami 3 napja megy.... Ha a jumpert visszateszem a másik állásba akkor meg egyszerüe nem forog a ventillátor (de már ebbe se vagyok biztos h egyáltalán ez befolyásolja) Már arra is gondotlam h esetleg a tápom (360W chieftech) lenne gyenge.. de nemhinném h az pont ott mutatkozna meg, hogy a vga kártyán a ventillátor nem forog, vagy csak ingadozva... Asus PC Probe áramingadozás maitt nem szól 3%os küszöbértéknél sem... szóval személy szerint én ezt kizárnám.
    Könyörgöm valaki segítsen mert hülyét kapok...

    Előrre is köszi és bocsi a hosszúkás postért :S

Új hozzászólás Aktív témák