Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    válasz mufi #6086 üzenetére

    Szerintem elég komolyan félretérted.

    Ha valaki azt mondja, hogy az egyik diploma mondjuk értéktelen, vagy nem jó az nem az ott végzettek lenézése, hanem csak az adott szak munkaerőpiaci helyzete és nem személyes, ahogyan te kezeled.
    Ha képeznénk tömegesen brutálmatekosokat, az is az lenne, mert nincs rájuk szükség brutál szinten nagy mennyiségben.

    Ráadásul te magad is elmondod, hogy az itteni MM szak (márpedig mit az itteniről beszéltünk, és ezért lényegtelen, hogy máshol amúgy jó) nagyon messze van a valódi MM-től.

    A mérnöki munkára nagyon nincs rálátásod, mert a melós munkáját a nagy többség meg tudja tanulni és el tudja végezni, de a mérnökét meg nem. Szerinted a gépre kinek a nevét kéne írnunk? A Józsiét, aki összerakja a betanítás szerint, vagy a Gézáét aki megtervezte azt a vevői követelmények szerint?

    Az, hogy mi volt 500 éve lényegtelen, ugyanis, ha most a mai világban kéne mérnökök nélkül élni, akkor az emberiség nagyobbik része meghalna, mert nem lenne étel, ugyanis gépi művelés nélkül nem tudnánk eleget termelni. Nem lenne áram és fűtés. Lévén keringető szivattyú sem. Raknál tüzet a mostani házak tetején? Hagyjuk már ezt.

    Sok mérnök végez menedzseri munkát, sokan végeztek el mellette valamilyen gazdasági/menedzseri szakot, szóval azért elég erős dolog CSUPA NAGY BETŰVEL ÍRNI, HOGY SOHA.

    Mindenkinek az a szak a legkönnyebb, ami érdekli és amibe hajlandó időt beleölni. Aztán a sikeresség meg azon múlik, hogy az az idő amit beleöl elég-e neki az elvégzéséhez vagy nem.

    Teljesen sztereotipizálod a mérnököket, leszólod a munkájukat és közben azért ágálsz, hogy mások feleslegesnek tartják az MM szakot. Az MM szak nem is létezne mérnökök nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák