Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Pierre75 #2810 üzenetére

    Persze sok igazság van abban, amit írsz, de ha az "igényesebb" filmekre fókuszálunk, akkor igenis ma is remek szinkronhangok vannak és sok film igen jóra sikeredett velük. Pl. Avatar, A király beszéde, Felhőatlasz, Shrek, Gladiátor, Másnaposok, vagy a régebbiek közül pl. Taxi (francia) és még sorolhatnám napestig a jobbnál jobb magyar szinkronnal készült filmeket. Itt persze lehet vitatkozni, mi is a "jó" fogalma, de úgy gondolom, egy zs. kategóriás film attól is zs, hogy rossz a film is, meg a szinkron is.
    Képzelj el egy Woody Allen filmet (hamár szóba hoztam) Stoll buci hangjával. :F Most épp ez jutott eszembe. Az is zs. kat. lenne egyből. Szerintem attól is jobb, vagy rosszabb egy mű, hogy kik adják a hangjukat hozzá.
    Amikre pedig nem szánnak több pénzt a magyar szikronstódióban, az azért van szerintem, mert nem tartják elég jónak az aklotást és eleve úgy is állnak hozzá a szinkron készítésnek, hogy minél olcsóbban kihozzák. Nem mindegy, hogy X. Zolika, vagy épp Gesztesi Károly áll a mikrofon előtt és nem ugyanaz, az órabérük sem. Ezt sem kellene elfelejteni szerintem. Milliókat fizetnek ki egy jó szinkronért, de csak akkor, ha reményeik szerint vissza is jön a befektetett pénzük. Ha viszont "amatőrökkel" csinálják meg, akkor egy rúd téliszalámiból is kijön. Az valóban élvezhetetlen lesz az tuti és vágysz az eredeti nyelvre.
    Persze lehetnek kivételek és melléfogások, de ez az élet minden területén előfordul.
    Az újra szinkronizálással is az a baj, hogy csak néhányan veszik a régi filmeket és ezért abba sem invesztálnak túl zok zsét, ezért lesznek olyanok, amilyenek.

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák