Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    addikt

    Okulás képen írom le most a tapasztalataimat fél éves kínlódás után. Miközben csak annyi történt, hogy a főbérlőm lecserélte a notebookját!

    Szóval a legfontosabb "Zsoltika29"-nek is! A USER manualt jól átrágva többször el kell olvasni, ugyanis az ördög a részletekben van elásva!

    BDP-430 tulajként az első amivel szembesültem, hogy a Serviio nem megfelelő, állandó kapcsolatszakadás lép fel!
    Másrészt azért "sokat" eszik a gépből, még ha a háttérben is fut, bár ez egy játékos konfig esetén rohadtul nem érdekel.
    Amit fontos megjegyezni, hogy fontos hibákat lehet elkerülni vele:
    1. Valamennyi médialejátszónak fix IP-címet adni, vagy lefoglalni! (hirtelen kilépés, fagyás lejátszás vagy fájlböngészés közben)
    2. A médiaszerver (NAS, vagy PC) és média lejátszó(k) lehetőleg gigabites switchen történő összekötése (tekerés közbeni fagyások elkerülése, esetleg beszaggatás de 10/100 esetén sem lehet gond filmlejátszásnál)
    Azt vettem észre, hogy a hirtelen adatfolyam növekedést kifagyással díjazza a lejátszóm pl torrent esetén.
    3.PC- esetén aki nem a beépített "médiaszerver vackot használja" az kapcsolja ki WMP teljes szolgáltatását: felügyeleti eszközök/szolgáltatások/Win Media Player.... indítás típusa: leállítás, szolgáltatás állapota: leállítás
    Közel fél év kellet, hogy erre rájöjjek, hogy emiatt fagy ki random a BDP-430 videótartalom lejátszása közben!
    4. megfelelő médiaszerver kiválasztása: talán ez az egyik legnehezebb, és egyben legfontosabb dolog! PC esetén én ajánlom a Twonky-t erőforrás igénye minimális, és a pioneer-ek imádják!

    megjegyzések:
    feliratkezelések: a legtöbb médialejátszó "UM" apró betűs részében ott van, hogy a felirat-támogatás csak BD vagy DVD esetén elérhető :((

    Az én lejátszóm "réginek" számít így nyilván egy DLNAc. dedikált lejátszónál ennél sokkal kevesebb hiba jön elő!
    A random fagyások filmnézés közben: elsősorban hálózati beállításokra-hibákra következtethetünk
    Váratlan kilépés a főkönyvtárakba, vagy nyitóoldalakba: médiaszerver kommunikációs hiba, adatfolyam szakadás.
    Hangsáv váltás: a mediaszerverek többsége automatikusan továbbítja, így ha nem megy felesleges erőlködni mert csak a fő illetve elsődleges hangsávot játssza le (MKV mux...)
    Van-e lemez a lejátszóban: BD vagy egyéb lemez esetén -ha van a lejátszóban- váratlan kilépések lehetnek hálózati lejátszás esetén.
    MKV fájlok típusa: nagyon nem mindegy milyen bitrátával dolgozunk!

    Nem sok embernek van ilyen lejátszója, ezért nagyon sokszor a sötétben tapogatóztam-(ok), látható, hogy érzékeny sok mindenre, viszont tanulságos lehet másoknak a hibák felderítésére!

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák