Új hozzászólás Aktív témák

  • devast

    addikt

    válasz jézusom #19467 üzenetére

    Itt koncepcionális zavar van a fogalmakban.
    A hw wallet nem arra való, hogy a cold wallet-ed abba tárold. Az csak egy eszköz, amibe a seed beírásával biztonságosan hozzáférsz a rajta található assetekhez.
    A papír tárca anno jó volt, de mióta van hw wallet, meg seed(hd wallet) semmi értelme. Biztonsági kockázat mikor a, legenerálod a kulcsokat (honnan tudod, hogy az eszköz amin generáltad biztonságos? Kinyomtattad, stb, pc-hez ért a kulcsod nem lehetsz 100% benne). b, hogyan "költöd" el biztonságosan ? Tudtommal az összes hw wallet-be csak seed-et lehet beírni. Ha a privát kulcsod QR kódját beolvasod a telefonoddal, hogy hozzáférj, honnan a tudod a telefonod biztonságos? Nem tudod, csak reméled.

    @KMT
    Privát kulcsot jelszóval védeni ? Persze elképzelhető, hogy valaki csinált ilyent. De rohadtul nem standard, és fogalmad sincs, hogy x év múlva lesz-e még olyan szoftver ami képes lesz abból visszaállítani a kulcsod. Ennek a papírozásnak (private key fizikai tárolása) ma már semmi értelme. HD wallet, seed, és kész. Ha nagyon jelszavazni akarsz, létezik standard arra, hogy a 24 szavas seed után egy tetszőleges "jelszót" használj a 25. szónak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák