Új hozzászólás Aktív témák

  • pete_21

    addikt

    válasz k.rudolf #3305 üzenetére

    Biztos írtad már, de nem emlékszem. Milyen is volt az előző karid? Nekem 9800 GT rémlik.
    Driver Sweeper volt csökkentett módban?
    Amúgy én is arra tudok gondolni, amire vzsryl kolléga: ezeket a mai Catalystokat inkább az újabb játékokra optimalizálják, és azokra készítik fel őket. És látod, még így is vannak velük hibák (lásd black screen vagy stand-by). Ha még a régi játékokra is optimalizálnák őket, akkor még kevesebb erőforrás jutna a új játékokra, és bugfixekre.
    Az meg a másik, hogy az újabbak tényleg át vannak írva több szálra, így jobban tudnak a CPU-ra támaszkodni. A régebbiek órajel-limitesek. A régebbi kari (ha nVidia volt) drivere meg jobban tetszett azoknak a játékoknak. Sokszor van olyan, hogy az egyik nagy videokártyagyártó szponzorálja a játékot, és ezért a játékfejlesztők úgy optimalizálnak, hogy azokkal a kártyákkal menjen jobban (sokszor a játék introja előtt befigyel a logo is). Ez is simán lehet szerintem.
    Próbálkozhatsz, engem is érdekel, hogy miben hogy teljesít, de szerintem nem katasztrófa, hogy kicsit kevesebb fps-t kapsz ezzel a kártyával (ami a régebbi játékokat illeti). League of Legends-ben pl. így is bőven 30+ fps-ed van, szóval simán játszható. Bár ha jól emlékszem, a Crysis 30 fps alatt volt. Az még mindig rosszul megy? És szűrők nélkül? Mert az viszont tényleg gáz úgy...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák