Új hozzászólás Aktív témák

  • Siriusb

    veterán

    válasz Fritz Teufel #2075 üzenetére

    Openbox-ot feltelepíteni egyszerű. Szvsz beállítani is. Hátránya annyi egy DE-hez képest, hogy néhány dologról magadnak kell gondoskodni a rendszer működésével kapcsolatban, pl. USB meghajtók automatikus csatolása.
    Viszont kapsz egy nagyon rugalmas ablakkezelőt, amit jól testre lehet szabni, s nem települ fel sok hülyeség, amire semmi szükséged sincs.

    Kipróbáltam magam is néhány lehetőséget, de mivel alapvetően a minimalizmus áll közel hozzám, legtovább a Gnome 2-t használtam. KDE-től üvöltve szaladok el, pedig néhány hónapig az is fent volt (KDE 3.5), használtam compiz-t is, hiszen micsoda effekteket kap az ember, de ezek csak akkor nyújtanak élvezetet, ha csak hobbiból használja az ember a számítógépet. Hosszú távon, ha dolgozol rajt', sok időt töltesz el vele, nagyon zavaróak a csili-vili effektek. Ez az én meglátásom. Viszont mindenképpen érdemes kipróbálni mindenfélét, hogy lásd a lehetőségeket, kábítsd az odatévedőket. :) , s jót röhögj a MS-on, amikor pl. beharangozza, hogy micsoda grafikus csoda az Aero a Vistában, amikor a compizzal olyan látványos hatásokat tudsz elővarázsolni, amiről MS-nél álmodni sem mernek.
    Mindenesetre amióta a Gnome-shell elvette az életkedvemet (mondjuk bétaként is már felhasználója voltam), Openbox-ot használok, s nem hiszem, hogy szívesen lecserélném másra. Egyszerűség, funkcionalitás, rugalmasság.

    Szerk.:
    Ne keltsétek már a pánikot az Arch-os frissítésekkel. Nincs semmi probléma. Általában semmi teendő nincs, néha kell a konfig fájlokat módosítani, amiben nagy segítség a vimdiff, vagy a meld, ha grafikus felület kell. Ha nagyon-nagyon ritkán tényleg komolyabb beavatkozásra van szükség, akkor az a hírek közt megjelenik, útmutatóval egyetemben. Egyébként meg itt is igaz, ami a linux-ra jellemző, el kell olvasni, hogy milyen üzeneteket ír ki egy parancs, nagyrészt pontosan megmondja, mit tegyél, vagy hol keresd a problémát, ha van.
    Ha egy program adott verziója hibás, amivel csak a frissítés után találkozol, jó eséllyel a fórumon már ott a megoldás, de akár downgrade-elheted is a csomagot a /var/cache/pacman/pkg könyvtárból.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák