- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
válasz #95561216 #84428 üzenetére
A touchbar ennyire zavaró lenne programozásnál? (Vagyis pontosabban miben zavar, hogy alkalmatlanná válik a gép erre? A (#84418)-ban említett fagyás gondolom mindenkit zavarna, nem csak a programozókat.) Én egy régebbi, touchbar nélküli verziót használok, és az elkövetkezendő laptopváltás miatt ez most kicsit meglepett. A környezetemben van, aki touchbar-os mbp-t használ, és nem panaszkodott erre soha.
-
thiclyoon
aktív tag
Nagyon off lehet, de van valaki aki munkáltatótól kapott mac-et használ erőforrásigényesebb munkára? (videóvágás, programozás, képszerkesztés, ilyenekre gondolok elsősorban) Mik a tapasztalatok, milyen gépeket szoktak adni? Tudom hogy munka(hely)függő, inkább csak kíváncsiságból kérdezem.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz Smiley #88795 üzenetére
Én nem vagyok ilyen régi motoros, sőt, csak kb egy éve használok apple termékeket. Erről viszont nem találtam semmit, tudsz esetleg valami részletesebb infót küldeni (lehet angol vagy bármilyen formában)? Csak fejlesztésre (xcode, ios fejlesztés) használnám valamelyik új arm mac-et, és egy viszonylag régi, 2015-ös macbook pro-t váltana, mert már nehezen bírja a munkát. Nagyon meggyőző volt az event ilyen szempontból. Erre se ajánlanátok? (persze feltéve ha az első tesztek pozitív híreket hoznak)
[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
[Final cut, affinity, high-res képek M1 MBP teszt] eddig elég kevés teszt jött ki, de aki ilyen appokat használ, lehet hasznos. Egy Xcode teszt jöhetne már..
-
thiclyoon
aktív tag
válasz bmakszim #89237 üzenetére
Igen, köszi, elsiklottam felette! a videó alapján elég durva amit művel, még az air is egy 3950x szintjén mozog xcode compile-ban, az apple gépeket meg csak simán lehagyja az új M1...
érdekesség: [unzipping time]
5 perc az M1-en, 13+ perc egy i9-es macen. Nem túl egzakt, de támpontnak ez se rossz[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
Én defaultban windowst használok, csak fejlesztésre kell a mac (bár lehet, hogy ha ennyire erős, akkor ez változik), így elsősorban fejlesztői vélemények alapján nagyon sokan még most is inkább az intelt választják. Nem azért mert nem gondolkodnak, hanem azért mert olyan szoftver kell nekik működjön (nem így-úgy, vagy az emulációs overheaddel, vagy 3 hónap múlva, hanem most azonnal, mert munkaeszköz), ami jelenleg nem látszik, hogy mikor lesz kész. Pl Photoshop, ami elvileg 2021-ben lesz meg
Én azért tervezek váltani, mert gyakorlatilag az xcode az egyetlen, ami kell, és úgy tűnik, végre történt előrelépés évek óta borzalmas (mind a működése, mind a sebessége), és valószínűleg most sem javították a bugokat, de legalább erőből megold sok mindent. Egy olcsó minivel ez tökéletes -
thiclyoon
aktív tag
válasz Head88 #89316 üzenetére
A 10 magoséval volt az egyik linkelt videóban az összehasonlítás, és mivel tapasztalataim szerint az xcode (nagyon) gyengén használja ki a többszálúsítást (legalábbis az inteleken ez volt), szerintem nem lehetetlen hogy a 18 magosét is hozza. Ehhez csak kell valaki, akinek van egy 18 magos gépe elfekvőben, és hajlandó letesztelni néhány dolgot
[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
Nem hivatalos szervizben cserélt töltőkábelről meg lehet megmondani valahogy, hogy eredeti-e vagy sem? Iszonyat hamar elszíneződött, de az anyaga rendben van, szóval erről nem tudom megmondani (2015 early 13" mbp)
A töltőadapter az eredeti, de maga a kábel cserélve lett. Szóval az adapteren lévő adatok nem segítenek sajnos -
thiclyoon
aktív tag
Igen, kábeltörésekből nincs hiány szerintem sem csak ilyen elszíneződést eddig nem láttam, ráadásul ilyen gyorsan (pár hónap, 3-4). + a neten vannak erre megoldások, azonban az én kábelemmel nem működtek, ezért is gyanús a dolog. Na mindegy, nem olyan fontos, köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
11.0.1-en hogyan lehet beállítani hogy a felső menu bar mutassa a cpu hőmérsékletét (meg a venti sebességét, stb)? 10.x-en eddig sikerült, most nem találom hogyan lehetne
-
thiclyoon
aktív tag
válasz hun2005 #91507 üzenetére
Nekem bevált: [I don't care about cookies]
(Nem írtad, milyen böngészőt használsz - a fenti többek között pl chrome-on működik, de safarin csak korlátozásokkal, ezt nem próbáltam)[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok!
A macekhez alapból jár egy "fólia", amit a kijelző és a billentyűzet közé lehet tenni, és ez megvédi a kijelzőt a billentyűzeten lévő portól és zsírtól (talán más laptopokhoz is adnak, nem tudom). Tudja valaki, hogy mi ennek a pontos neve? És hol lehet ilyet kapni? -
thiclyoon
aktív tag
válasz vadászcsiga #97704 üzenetére
Akkor nem kifelejtették a csomagból, hanem direkt tett keresztbe a terveimnek az Apple. Viszont ettől függetlenül (illetve pont emiatt) azért szeretném tudni a nevét, ha valaki tudja mire gondolok, vagy akár egy helyet ahol lehet kapni
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13" Retina Touchbar 2019 i5-8279U 2.40 16GB/250G SSD GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Csere-Beszámítás! Magic Mouse 3 2022
- MacBook Air 2017 Mint Az Új/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3759/
- MacBook Pro 15" Retina 2017 i7-7820HQ 2.90G 16GB/500G Radeon PRO 560/4, ÚJ AKKU Garanciával, 27%ÁFÁS
- Beszámítás! Apple MacBook Air 2020 13" M1 8GB 256GB notebook - M1 8GB 256GB garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest