Új hozzászólás Aktív témák

  • boost

    addikt

    Nem tudom kinek reply-zzek ezért megy új hozzászólásba.

    Röviden:
    Egy tipikus tartalomfogyasztó gépnek, tehát egy Airnek tényleg elég a 128 alapból, de egy Pro-nak szerintem kevés. Dolgozni venném a gépet, az otthoni asztali macben egy egy terrás merevlemez van, na az elég a fotókra, és egyéb dolgokra.

    Nekem gyakran kell virtuális gépeket futtatni (különbözo" Linux vagy Win alapú fejlesto"i és teszt, és demo-környezeteket), ahhoz meg kevés a 128GB. (8GB ram is necces. ) Ráadásul kell egy Win is mellé, mert MS Projects és Enterprise Architect nincs Macen. Ahhoz hasonló szintu" program se. Ezek az alternatívák nem jók, mert nekem direkt ezt a formátumot kel írnom, olvasnom. Kulso" diszket mindenhova cipelni meg macera, ráadásul arról sem vagyok meggyo"zödve, hogy USB3 elég gyorsan kezelné, ha rádugnák egy SSD-t. (2.5"-t)
    Tényleg, lemérte már valaki, hogy USB3 meghajt-e egy Samsund SSD-t az SSD max sebességével OSX-en?

    Az értékvesztésro"l meg annyit, hogy a sima gép is sokat veszít az értékébo"l, pl ma találtam egy 15"-os alap retina MBP-t, Graz mellett, tavaly évi vásárlást AppleCar garival 1500€-ért. Ami alapból kb 700€ bukó. 3/4 év alatt. Pedig ez csak egy alap gép, semmi CTO. Kár hogy ez a gép is elég nehéz. Mivel sokat cipelem, ezért keresek 13-ast. (Retinát azért szeretnék, hogy beállítsam rajt néha a 15,4-es felbontást)

    Szóval arra akartam kitérni, hogy egy Pro 256-nál kell, hogy kezdo"djön. Az már azért alap egy Pro, tehát tartalomelo"állító usernek. Air-re elfogadom a 128-at, én is remekül kijönnék belo"le, netezésre, filmezésre, pár játék, stb-ra.

    Remélem nem untattalak nagyon benneteket az elmélkedésemmel, és elfért itt a topikban.

Új hozzászólás Aktív témák