Új hozzászólás Aktív témák

  • brumi1024

    veterán

    válasz Xero #18083 üzenetére

    +1, én használok Windowst és van itthon sok Win-es gép, de eszem ágában nincs az NTFS-el szórakozni. Külső HDD meg pendrive exFAT, minden másra NASon keresztül osztok meg.

    Más: jut eszembe a Mavericks óta elvileg automatikusan SMBv2-n kellene csatlakoznia a hálózati meghajtókhoz, ha elérhető, és csak akkor az AFP-n, ha nincs SMB. A Synology NAS-omhoz viszont automatikusan (a Finder Hálózat füle alatt megjelenő NAS-ra kattintva) AFP-n csatlakozik, és csak a CMD+K-ra felugró ablakban tudom kényszeríteni az SMB csatlakozásra, de persze ilyenkor már a Finderben is az SMB kapcsolatnak megfelelő ikon jelenik meg, és ha a többi megosztását mountolom a NAS-nak azok már SMB-n lesznek felcsatolva. Szóval kérdés: meg lehet valahogy oldani, hogy a Finderben a NAS-ra kattintva egyből SMB-n csatlakozzak, vagy a CMD+K a megoldás? Az AFP megosztást nem tudom sajnos kikapcsolni, mert kell a TM-hez. (Ha kérdés miért akarok mindenképp SMB-t: mert sokkal gyorsabb a Synology NAS-okon az SMB mint az AFP.)

    Ragnar95: Az itthoni F8000-es Samsung hibátlanul kezeli az exFAT-ot (tehát valószínűleg az F5500/6500 is, mert azonos rendszer). De a médialejátszók körében nagyjából azonos az NTFS és az exFAT támogatottsága a tapasztalataim szerint, bár lehet, hogy csak egy olyan szegmensével találkoztam ennek a piacnak ahol így volt. Flash tárolókra, pendriveokra viszont az exFAT jobb választás, oda nem NTFS való.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák