Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Pano #113835 üzenetére

    Én s Safarit használtam 2009 óta, de úgy másfél-két éve megváltam tőle. Egyszerűen nem tudtam megszokni Big Sur-ral (?) együtt behozott új dizájnját, ami szerintem förtelmes, és nem is ergonomikus... olyan egyértelmű funkciókat változtattak meg rajta, mint a tabok bezárása (minden macOS-es koncepciónak ellentmondóan x-szel ami akkor még a tab fülének jobb oldalán volt), a tabok megjelenítése (az egész dizájn annyira lapos, hogy már azt sem látni rendesen, hogy mi merre van), a teljesen kerek végű beviteli mezők, stb...), szóval egyszerűen nem tudtam megszokni az "új" Safarit.
    A Chrome pedig... jó-jó, de sajnos a Google "kémprogramja"... ráadásul eszi az erőforrásokat.
    Egy másik fórumon feltettem tehát a kérdést én is, és a nagyjából azonnali győztes a Vivaldi lett. Azóta nem tudok leszokni róla, és nem is akarok. Fantasztikusan testreszabható, beépített adblockerrel, ahol megválaszthatod akár domainenként, hogy csak a trackereket akarod blokkolni, bóvagy a hirdetések se jelenjenek meg egyáltalán... De van benne split-, tile view (egy oképernyőn, külön ablakok nyitása nélkül illetve maximált nézetben, több honlap megjelenítése egymás melletti vagy csempés elrendezésben) ami persze pofonegyszerűen előállítható, és rendkívül hasznos tud lenni nagyobb, pl 27 colos képernyőkön).
    Ja, és ami a legfontosabb: a funkciók nem estek áldozatul a "mindenképp valami új, forradalmi dizájn" kényszerének, minden azonnal vagy nagyon gyorsan ismerős és kézre áll, ugyanakkor van egy halom jó dolog benne, ami nagyon hasznos... az ember nem is érti, eddig miért nem tudott róla.
    Nagyon jó szívvel ajánlom, aki nem ismeri mindenképp tegyen vele egy próbát, a csalódásnak elég kicsi valószínűségét látom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák