Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz BUSMAN2 #105289 üzenetére

20+ év Windows rutinja van bennem, de azért rövidebb időkre voltak a kezeim között különféle Mac gépek, de nem mondanám, hogy nagyon elmélyültem bennük.

Most vettem egy nagy levegőt és 2 hete tolom egy MacBook Air M1-en, kiváltva az asztali PC-t és a Windows notebookot egyszerre. A használatban lévő fotós-videós szoftvereim ugyanazok, maga az oprendszer gyorsan tanulható, tele a Youtube olyan videókkal, amik a Windowsról váltás utáni első kérdéseket végigveszik, ha mégis marad még kérdés, mindenre fél perc alatt van megoldás a Google segítségével.

Egyedül amit (én) lényeges különbségnek látok, hogy videojátékban elég gyenge a felhozatal, főleg ha kifejezetten Silicon kompatibilitás is szempont lenne. Beléptem a Steam-be és megörültem, hogy a Civilization V és VI is letölthető MacOS-re, de sajnos csak Rosettán keresztül futnak. Remélem lesz hozzájuk Silicon támogatás, mert amúgy ezek léteznek mobil/tablet változatban is, szóval futniuk kell ARM-on. De amúgy a játszhatnékot letudom konzolon, csak a régi klasszikusokat bukom.

Új hozzászólás Aktív témák