Új hozzászólás Aktív témák

  • melan

    senior tag

    Sziasztok!
    Munkahelyem wifi hálózatán új titkosítást alkalmaznak, amihez telepíteni kellett egy tanúsítványt. Eközben a rendszer kérte, hogy legyen képernyőzár védelem valamilyen formában, kód/minta. Így minden feloldáskor meg kell adni a kódot, ami egy idő után bosszantó, mert munkak közben sokszor kell ki/be kapcsolgatni, vagy jó hosszú képernyőébrenlétet kellene beállítani, ami meg meríti az aksit. Szóval mondhatjuk, hogy lusta vagyok, de főleg kiváncsi. Mégpedig arra, hogy lehet e mondjuk rendszerszintűvé tenni a tanúsítványt, és csak bekapcsoláskor megadni a kódot, vagy úgy beállítani a rendszert, hogy csak az adott wifire csatlakozáskor kérjen kódot?
    A beállításoknál az EAP módszer PEAP. (A Phase 2 hitelesítésnél nincs semmi, de valakinek manuálisan MSCHAPV2-re kellett állítani, bár mint mondom, nekem semmi sincs beállítva. ) Ezen felül azonosító/jelszó páros van megadva.

    Arra gondoltam, hogy pl a tanúsítványt olyan helyre másolni, ami miatt nem kell mindig kód, vagy olyan beállítás, hogy csak az adott wifire csatlakozva kelljen megadni. Lehet ilyet?

Új hozzászólás Aktív témák