-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
Legyszi' segítsetek már nekem! Egy cimbim kérte a tanácsomat telefonvásárlás kapcsán, és azért fordulnék segítségért most Hozzátok, mert az igénye az én felhasználói igényeimnél jóval szerényebb, amiben nem annyira vagyok képben.
Olyan telefonra volna szüksége, ami:
1. 50e körüli áron
2. hazai forgalmazótól (ergo garanciálisan) megvásárolható legyen
3. Dual sim feltétlen kellene (ezért min. 32 Gb ROM)
4. az akku lehetőleg 3500 feletti (de inkább 4000 mAh)
5. screen - nem kellene nagy, de ez még belefér 6" körüli (max. 6.3") méretig
6. B20
7. min 3Gb RAMA kamera nem érdekes, ez lehet a kompromisszum fontos része.
Én a Redmi Note 7-re gondoltam, de biztos van még más készülék is, amely szóba jöhetne. Ez esetben a választás lehetősége legyen a cimbimé.
Volna erre esetleg ötletetek?
Előre is köszi a segítséget! -
SamSem58
aktív tag
Jól van meggyőztél, tiéd a két pont
! A garancia feltételek változásáról nem tudtam, de inkább adok érte 6 ronggyal többet, mint hogy újra végigjárjam az alábbi kálváriát!
Ezért lehetett az is, hogy a K5 Note telefonomat nem a TMX (Lenovo márkaszerviz) szervizelte, hanem a Mall - ugyanis tőlük vettem anno az A 7000 telefonomat, ami helyett garanciális csereként kaptam a K5 Note telefont. az idei "csere" kissé bonyolult is volt, mert a Mall küldött egy Motorola moto g6-ot, ami ugyan origánál volt de NEM működött. Így nem fogadtam el (ha üzemel sem kell Motorola) és végül 3 hét vitatkozás után, no meg megfenyegettem őket, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulok, visszavették a hibás moto 96-ot és jóváírták a K5 Note árát...
-
maczera
aktív tag
válasz
smithsys #138480 üzenetére
"Az EU törvényeknek megfelelően garanciális problémáit a magyarországi szakszervizekben is elvégeztetheti. (Kivétel Xiaomi esetén, melyet kizárólag rajtunk keresztül tud garanciálisan szervizeltetni)."
Tehát pont Xiaomi terméket nem ajánlatos ott vásárolni, hacsak nem akarod Szlovákiába hordani/küldeni garanciálisan szervizeltetni.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
attiati #137399 üzenetére
Én általában évente cserélem a telóimat, a régit mindig eladóm. A legutóbbit itt az aprón adtam el. Tájékoztattam a vevőt a telefon eredetéről (kínai vásárlás), a garanciális lehetőségről, állapotáról stb. Az üzlet megköttetett, előre utalás után csomagként küldtem, érkezés után pozitív értékelést kaptam. Mindenki elégedett. Csak azért írtam le, hogy legyen egy pozitív infó is, illetve ha használt mobilt vesz valaki mondjuk az aprón, akkor talán bátrabban vághat neki, ha az eladónak van ilyen témában pozitív értékelése.
-
-
Rawulf
őstag
Ismerőseim közül sokan szívtak hazai hivatalos szervizzel és nem kis márkákról van szó. (Összekarcolódott a szervizben a kamera lencséje, a szoftveres problémáit nem tudták orvosolni, illetve hetekig rajta ültek) Ezzel szemben, amikor egy fórumtársunknak segítettem egy kínai Huawei telefon garanciális szervizelésében (megszűnt a webshop, ahol vette), a kínai Huawei bezzeg egyből kicserélte egy újra a telefont.
Szóval nem kellene piedesztálra emelni a hazai szervizelést és a kínai garanciát sem kellene lehúzni. -
golyós
addikt
válasz
gippazoid #134343 üzenetére
Régen volt ilyen megbízható Gps a kocsimban mint a Xiaomimban. Menet közben is pillanatok alatt poziciónál, mig a samumnál gyakorlatilag meg kellett állnom, hogy megtalálja a műholdat.
Üzemidő samsungnál?
Garanciális szervíz samsungnál? A hibát sem értik, 2x 2 hétig ültak rajta és visszaadták, hogy jó.Ott elüttük megmutattam, hogy nem jó, és a szoftvercserét én is meg tudom oldani otthon, nm ebből áll egy javítás.
Kinába meg nem kell küldeni, itthon javítják, pláne, hogy már az Auchan,Tesco , Telenor is árulja a Xiaomikat. -
Rawulf
őstag
válasz
aytukabozs #134186 üzenetére
Pár hete, ahogy néztem a középkategóriás(nak csúfolt alsókategóriás) hongkongi telefonokat, gyakorlatilag már mindegyik (el***vult és) csakis MTK chipes telefonokat gyárt. A Nomuhoz képest az AGM előnye, hogy a nemzetközi verziós telefonjukat Shenzhenben is meg lehet kapni, ezért mivel nem kell átmenni érte Hongkongba, összességében konfig/ár/szállítás alapján előnyben vannak (hiába kisebb az áfa Hongkongban) és az AGM következetesen kitart a Qualcomm mellett. Hozzávetőleg 4 jüanért el tudok metrózni itt Shenzhenben oda-vissza egy helyi nagykerbe, ahol gyakorlatilag ugyanannyiért a kezembe adják a telefont, mintha közvetlenül az AGM-től venném a város szélén. Szóval attól függetlenül, hogy egy putrinak néz ki a gyár területe és az AGM főnökéhez képest Steve Jobs egy kenyérre kenhető, vajszívű Teréz Anya volt... és a magyar lokalizáció eléggé hiányos (de mivel kiválasztható a magyar nyelv, ezért a Google Play és az azon keresztül telepített programok is tudni fogják a magyar nyelvet) és sajátságosan fogják fel ők is a szoftveres támogatást, de el kell ismernem, hogy a Nomu-nál egy fokkal feljebb van az AGM (árban is persze).
Ettől függetlenül meg kell jegyeznem, hogy amikor egy fórumtársunk hozzám fordult Nomu garanciális probléma ügyében, akkor a hongkongi Nomu-val tudtam egyeztetni, hogy a webshop ne tudjon kibújni a garanciális kötelezettsége alól.
Az AGM A8-ból pedig már van High Edition is, több rammal és háttértárral is.Persze én jól elvagyok a Conquest S8 2017 telefonnal továbbra is és ha félre tudom tenni az eddigi tüskéket az AGM-mel szemben, akkor simán bevállalnék most egy AGM X2 telefont is akár, ha nem a Conquest mellett döntöttem volna annó...
-
aytukabozs
addikt
Én is magam bontottam a zsugort a dobozon, de lássuk be azt azért nem olyan nehéz reprodukálni.
Érdekesség:
Múlt csütörtökön rendeltem, és most hétfőn kaptam meg a telefont a GIZCHINA boltjából, ami kedden megszűnt létezni.
Érdekes lesz így az esetleges garanciális ügyintézés, de remélem nem lesz rá szükség.
-
jamy1
csendes újonc
Előre is bocsánatot kérek, ha a hosszú monológommal szét offolom a topikot,de azt tanácsolták itt próbálkozzak:
Sziasztok!
Frissen regisztráltam ide a fórumra!
Kb. 1 hete meghalt az LG Nexus 4 mobilom. Eddig mindig ismert márkák közép vagy felső kategóriás készülékeiből vásároltam.
Nézegetem jó pár napja a kínai mobilokat, mint lehetséges alternatívákat,de iszonyat nagy a felhozatal...elveszek a bőség sűrűjében....
A Xiaomi,Meizu,Dooge és LeEco mobilokkal szemezek egy ideje.
A Xiaomit látom jelenleg a legnépszerűbbnek kis hazánkban a sok fórum és teszt alapján.
Nyitott vagyok más megoldásokra is, ezért érdeklődnék már hozzáértőbb és tapasztaltabb fórumozóktól,hogy mi lenne az a telefon ami az alábbi kritériumoknak is megfelel:
- Magyar nyelvű menü
- Min. 4,5 maximum 5,5" kijelző ( Full HD nem hátrány)
- 4-8mag processzor
- 32GB memória (memória bővíthetősége esetén megbarátkozok 16-al is gyárilag)
- előlapi kamera 5mp vagy ettől nagyobb
- hátlapi kamera 13mp
- B20 és 4G hálózat támogatása (remélem jól írtam, sokat járok Bp-ről vidékre ezért örülnék,ha ott sem kellene - szívnom a hálózatokkal)
- erős akkumulátor és hosszú üzemidő ( gondolok itt arra, hogy 3000mAh érje el az akku mérete)
- magyarországi könnyen intézhető nem szarakodó-kötekedő garanciális hálózat
- 30-40e Ft-ért beszerezhető itthonról vagy EU-s raktárból külföldi honlapokról. Használtat nem szeretnék, mert
rossz tapasztalataim vannak a használt termék vásárlásról a magánszemélyekkel kapcsolatbanFelhasználási terület:
Youtube,Viber,Facebook,Fb-Messenger, Fényképek megörökítése,zenehallgatás (fülesről legtöbbször,de ha van egy jó hangszórója ami nem mono az nem hátrány), Gmail fiók kezelése.
Játszani évente 1x játszok, de akkor is valami egyszerű gyári játékon.
Amiket láttam itthon és külföldi oldalakon akcióban és nagyon tetszenek, de nem tudom mik a tapasztalatok vele itthon:
- Xiaomi Redmi 4X ( Eu stock-nál asszem már 39e-ért elérhető)
- LeEco Le S3 ( asszem ebből van 522 és 620 változat is)
- Meizu M5
- Doogee F5A telefon hétköznapi használatra kell. Egy erősebb tokot szeretnék rá vásárolni. Nem presztizs telefont keresek és nem egy művészi kialakítású mobilt. Nem vagyok sznob, nekem a telefon egy "munkaeszköz-kiegészítés" nem kell, hogy futurisztikus dolgokat tudjon.
Ha tudnátok linkeket is küldeni azt nagyon megköszönném
A válaszadóknak előre is köszönöm a segítséget!
Szép estét mindenkinek!
Üdv
jamy1 -
marcus.fenix
aktív tag
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Androidos dual SIM telót keresek az alábbi paraméterekkel és prioritási sorrenddel:
MUST HAVE
- nagyon jó kamera (nem a megapixelek számítanak, hanem, hogy tényleg jó képeket készítsen. Januárban született a fiam, nem járkálhatok állandóan DSLR-re, szeretném, ha nem maradnánk egy-egy jó minőségű kép nélkül amiatt, mert a mobil nem fókuszál, vagy homályos a kép a fényviszonyok miatt stb.)
- 3,5 jack + FM rádió -> mert a mobilnetes rádió zabálja az aksit és netkeretet, 2G-vel pedig szaggat
- min 3 GB RAM, min 32 GB ROM, min SD 625-nek megfelelő CPU, min Full HD felbontás
- min 3000 mAh -> a lényeg, hogy a két napos üzemidő elérhető legyen
- max 5,5 col (max 7,5 cm széles) -> nagyobb telefont nem tudok egyszerűen kényelmesen kézben tartani.
- ujjlenyomat-olvasó -> lehetőleg elől
- B20Nice-to-have
- NFC
- több, jobb ROM/RAM/CPU/Üzemidő
- nomális garanciális feltételek (bolti gari kizárva)Jelenleg egy Xiaomi Redmi Note 3 SE-t használok, amit az alábbiak miatt szeretnék leváltani:
- egy nagy folton elsárgult a kijelző. Még garis, de honnan akasszak le két másik telefont arra négy hétre, amíg szervizelik? Ráadásul hiába házhozszállítással kértem, nem küldenek a telefonért futárt, nekem kellene bevinni, beküldeni, szuper... Egy korábbi Xiaomi-val is volt ugyanilyen kijelzőhibám máskor is.
- a gyári ROM-mal egy csomó gondom volt, részletek itt, a Custom ROM-olás pedig bár nagyon izgi, de már vannak fontosabb dolgok is az életemben.
- a fényképezőgép gagyi, legalábbis szerintem. Ha melléteszek egy Honor 8-as vagy Huawei Px-es telóval készült képet, sírni tudnék, és akkor még nem is iPhone-ról vagy Galaxy-ról beszéltünk.Amiket nézet:
- Huawei P9, P10, Honor 8 -> nincs benne FM rádió
- Samsung Galaxy S7 -> nincs FM rádió, nincs rendes garis két SIM-es
- OnePlus 5 -> nincs FM rádió, a kamerája nem a legjobb állítólag, nagyon várom a mobilarenás tesztet
- LG G6 -> nincs FM rádió, nincs rendes garis dual SIM-esA fentiekből láthatjátok, hogy nem elsősorban az ár a kérdés (br. 180.000), hanem, hogy tényleg mindent tudjon és NAGYON JÓ kamerája legyen. A jobb mint az átlag nem elég.
A "B" kategóriás kínai márkákban és a szürkeimportos, bolti garis telefonokban nem bízok.
Köszönök minden tippet!
-
Upo
addikt
válasz
Jakuu #132447 üzenetére
Nagytesót vettem (BV6000 Helio P10) nemrég a fiamnak 35000-ért a puremobile használt szekciójából. Full dobozzal, bontatlan tartozékok, a készülék se kopott se karcos nem volt, még tán novemberig garanciális. Rootolni azt is csak pc-ről lehetett. TWRP+magisk ment fel, 20170424-es android 7.0 rommal, root hide bekapcsolva, safetynet check ok, netbank, pokemon go, rootot igénylő szoftverek, minden megy ahogy kell. Azóta is fülig ér a gyerek szája, imádja, akkuidő elképesztő, és neki a nagy drabális formája is nagyon tetszik. A 4.7" képernyőjével nagyobb mint a redmi note 4-em, mikor először kivettem a dobozából és megláttam hogy mekkora, akkor önkéntelenül is ősi szavakat használtam...
-
Somatom
veterán
válasz
WOT-H-A-C #132287 üzenetére
A Lenovotól kell kérni hozzá nyitó kódot. A bibi az, hogy a kódküldés feltétele lemondás mindenféle jövőbeli garanciális igényről. Ezzel képben voltam, amikor megvettem a telót, és be fogom vállalni, csak nem biztos, hogy épp egy ilyen hibánál kéne ezt meglépnem.
Egyébként már átbogarásztam ezt a topikot is, meg letöltöttem a stock "reteu" ROM -ot, csak az nem világos, hogy van -e különbség a single, és a dual SIM -es verzió ROM -ja között. -
Somatom
veterán
válasz
tibcsi0407 #132256 üzenetére
Nem próbáltam. Van abban rizikó faktor? Mert jelenleg egyszerű a szitu. Beviszem a bótba, ahol vettem, és közlöm, hogy nincs GSM az 1 -es sloton. Nem szeretnék rontani ezen a pozíciómon azzal, hogy "illetéktelen szoftveres beavatkozás" jogcímen elutasítsák a garanciális javítást. Egyébként van vkinek használható, Lenovos szervízvonala? Mert ha "jófejségből" Nugáttal kapnám vissza a telót, akkor a kardomba dőlnék.
-
citkar
addikt
válasz
Dhampir #132173 üzenetére
Telefonra nem tudom, eddig sikerült Kínában is garanciáztatnom gond nélkül a szimpla általuk megígért garanciával. Illetve az ismerősnek rendelt készüléket Spanyolországban.
Inkább a drágább eszközöknél (TV, laptop) járok utána a különböző garanciális lehetőségének, a telefonjaim nagyjából 50 ezer környékiek.#132175) Gaben01:
Ha ragaszkodsz az itthoni vásárláshoz sajnos az beszűkíti a lehetőségeket és lehet nincs nyerőbb ajánlat.
ZUK Z2-ről nagyon jó véleményeket olvastam, inkább mint Huawei Nova.
-
citkar
addikt
válasz
Crytek #132042 üzenetére
Kicsit zavaros, lehet a vesszők hiányában.
Akárhogy is próbálom értelmezni, biztosra annyit sikerült leszűrnöm, hogy akkut szeretnél cserélni a készülékben (ami mint kiderült, nem garanciális). Továbbá az sem tiszta, hogy elküldted-e a telefont, mert hát minek küldené el az ember a telefont, ha nem garanciális.
Olyan készüléket, ahol kis ügyességgel, otthon ne lehetne kicserélni az akkut, én még nem láttam (akkor se, ha a gyártó "nem cserélhető akku"-s készülékként hirdeti). Ezért nem értem miféle ügyintézésről lehet akkor szó.A lényeg: amennyiben nem találsz sehol (Ebay-en, Aliexpress-en, esetlegesen a webshop és a gyártó felkeresése után sem, vagy ha van itt, vagy máshol topikja, korábbi felhasználótól), valószínűleg olyan régi, vagy kis példányszámú, hogy csak nagy szerencsével találhatsz (gyakorlatban nem éri meg erőltetni).
-
felegyhazig
csendes tag
válasz
ToniSoprano #131218 üzenetére
Olvastam, köszönöm!
Nos, a készülék esztétikája nálam eléggé a kiválasztási szempontok sorának vége felé van, pláne kevéssé fontos, hogy hogy néz ki a hátlapja, úgyis tokban fogom tartani. Viszont, a Honor 8 üveg hátlapja, és sérülékenysége eléggé visszatartó erő.
A P9-nél is több kompromisszumot kellene kötnöm, de egyelőre nem találtam nekem jobban tetsző/jobban megfelelő készüléket.
Nem tervezek szolgáltatótól vásárolni. Egyrészt kihagynám a hűségakciókat, másrészt a Telenornál nem is láttam duál P9-et. A T-Mobile kártyám céges...
A kérdésem az, hogy mekkora kockázatot jelent egy olyan magyar(?) webshopból vásárolni, ahol a terméklapon a következő leírás olvasható:
XXL GSM: Ár: 115 900 Ft-tól*
"A 36 hónap bolti garanciával rendelkező készülékek nem regisztrálhatók a Huawei HiCare VIP aranyszintű szerviz és plusz garanciális szolgáltatásokra."
West-Tel.hu: Huawei P9 32GB LTE (AKCIÓS) garancia: 1 év
"A képek illusztrációk!
A termék leírása tájékoztató jellegű!" -
ggeleven
őstag
válasz
doongoo #130703 üzenetére
Az a baj, hogy ez ilyen üzletek ilyen körítéssel (tákolt ROM-ok, össze-vissza honlap, félretájékoztatás (hivatalos forgalmazó?!)) csúnyán tudják negatívan befolyásolni egy gyártóról alkotott képet. Hol van egy (többnyire) mindent lefedő ÁSZF, adatkezelési szabályzat, garanciális feltételek, cégjegyzékszám (cégként nevezi meg magát több helyen), stb??
-
kymco
veterán
Az etotalkról most mi a vélemény? Megbízható, milyen a garanciális ügyintézés?
-
viktorhu
veterán
válasz
icons #129794 üzenetére
Én azt szoktam csinálni alis telefonvásárlásnál, hogy alaposan kipróbálom a mobilt, mielőtt megerősítem az átvételt (vagy meg sem erősítem, csak hagyom kifutni az időt). Ez alatt kiderül, ha van valami gond, utána már ritkán fordul elő garanciális probléma. Ha mégis, akkor is annyival olcsóbb így a mobil, hogy megérte a kockázatot.
-
Sziasztok, sajnos a postázós topicban nem kaptam egyértelmű segítséget, de hátha ti tudtok segíteni.
Van itt valaki, aki küldött vissza mostanában (június 1 után) garanciális javításra telefont Kínába? -
silver10
aktív tag
válasz
RVR400 #127526 üzenetére
A Zopo kapcsán igazad van, THL csak haveromnak volt, ezekre annyi rálátásom nincs. És annak ellenére írom, hogy én kifogtam a máig hibátlan „tartalékos" 990-et, aminek még most is szép a (Sharp FHD) kijelzője, a lányomnak vett 920-at és a mostani 999 LH-mat. Akkoriban fel sem fogtam, hogy milyen szerencsém volt velük. Mint kiderült jó néhány vásárlónak sikerült selejteset venni, és a cég többszörösen inkorrekt garancia téren. Amiért nem veszek többet azt Somatom fórumtárs megjegyzése tükrözi. A minőségbiztosítás „ahs" rendszerű. Mi??? Hát „ahogy sikerül"
. Pontosan ez, meg a garanciális hozzáállás miatt (nem beszélve a gyári szoftveres támogatás hiányáról) nem nagy baj, ha az ilyen cégek elsorvadnak.
-
bb71
őstag
Az igaz...
Yota, semmi, írtam egy emailt vasárnap, hétfőn - semmi válasz. Ma jött két email, az első szerint a vírusvédelmük visszadobta az első levelem, mert csatoltam egy mp4 fájlt - szerintem legalábbis ez volt az oka.
Ma írtam még egy levelet nekik, de másik email címről. Jött is szépen a válasz, amitől egekbe ment a vérnyomásom - fel sem merül benne, hogy garanciális kérdésről van szó!!!!:
20161003623281
sehr geehrter Kunde,
Wenn Sie das Defekt erhalten, bitte machen Sie so.①、 liefern Sie uns Ihre Bestellnummer bitte
②、 ein Vidoe oder Bilders machen als Beweis
③、 Kurze Beschreibung ueber die Probleme
④、 liefern Sie auch die Imeinummer
( Sie koennen die unter dem Akku oder auf dem Paket oder *#06# aufufen die Imeinummer finden.)
⑤、 Waehlen Sie eine Adresse fuer zureuck Sendung.
1 China Adresse . gehoert zum Garantieumfang, ksotenlos oder billiger ca. 58Tage
★ der Akku darf manchmal nicht versandt werden ( wegen DE Zoll)
Vielleicht ist die Sendung nicht erfolgreich
2 DE Adresse
nicht gehoert zu Garantieumfang
Der Preis richtet sich nach dem jeweiligen Schadensbild. Den individuellen Kostenvoranschlag bekommen Sie nach unserer Diagnose.
allerdings ca. 35 bis 48 Tage dauert.
unsere Partnerfirma Kennt sich in der Reparatur gut aus .
Sie uebernehmen auch einige kosten.
Arbeitkosten( 0 oder 7 oder 17 oder oder 23oder 30 oder 35 Euro ) , Versandkosten( 6.05 Euro nach DE), Zubehörkosten, (Display und CPU ist teuerste)
Alle Preise verstehen sich exklusive 19% Mehrwertsteuer.Danke fuer Ihr Verstaendnis
MFG
WoodyE-fox DE Service
2016-10-26 13:07 GMT+08:00 @gmail.com>:
Geehrter Efox-Shop Service,Während ich gestern früh am Morgen das bunte Display eröffnen wollte,
kamen drei bunte Linien hervor, und alles verschwand vom Bildschirm.
Seither funktioniert das bunte Display nicht mehr, wie es am Video zu sehen ist:
https://www.youtube.com/watch?v=ICBxsBbWkMgMit dem Yotaflasher habe ich die Version 5.0.0-RU1.1.124.zip eingeflasht, aber
es funktioniert trotzdem nicht mehr.Gestren habe ich Ihnen schon einmal einen E-Mail geschrieben, aber Sie haben mir noch nicht geantwortet.
Wie könnten Sie diese Problem lösen???
MfG,
Ungarn/Hungary
Emellett tegnap - mivel nem jött válasz - felnyomtam a Paypalnál is az ügyet... -
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #124188 üzenetére
Szerintem ez nem több, mint egy frissítési folyamat, BL nyitás ami egy hivatalos eljárás és egy ROM flashelés, nem több, mint bármely gyártó frissítése, az igaz kicsit bonyolultabb, de minimális olvasás után lépésről lépésre kivitelezhető, ez egy hivatalos elfogadott folyamat, nem főzött ROM. Annyit kell tudomásul venni, hogy kicsivel marcerásabb. Mellesleg szerintem szervizben elintézhető, Wayteq-et kellene megkérdezni esetleg, persze elhiszem ez nem boldogítja a leendő tulajt.
Eustockos magyarosított ROM-al pedig dobozból kiszedve használható, úgy sincs vele gond, ha valaki nem akar ezen a procedúrán végigmenni. Látod itt nem fog frissítést se kiabálni a készülék, mert nincsen, ahogy mondtad, használható a dobozból kiszedve, hol itt a probléma? Ilyen ember egyáltalán (nem csak Xiaomit, semmilyen más kínából importált készüléket) ne vegyen, mert egyszerűen akármelyik nagy részüknél elkerülhetetlen némi buherálás. Vegyen magyar shopból buherált kínait, vagy már ebbe a régióba szánt, "honosított" készüléket, ilyen ne rendeljen kintről, mert csak arcra fog esni!
Mellesleg, hiába romolok, kínából én is nagyon megnézem mit hogyan veszek, nem a romolás hanem az esetleg garanciális vagy hasonló problémákból adódóan. Van némi tapasztalatom már itt is, de elég negatív jellegű (részben az én hibám is, de az mondjuk nem, hogy hibás alkatrészt kaptam először), de pont ezért nagyon meggondolom mit és honnan rendeljek meg. Eustock pont annyival drágább, hogy ne érje meg kintről rendelni szerintem, ez mellett fel van készítve azonnali használatra, így erre se lehet panasz.
Méret nem értem, hogy jön ide, hát vegyen akkorát amekkorát akar, erre tényleg nem tudok mit mondani, fenti témától teljesen eltér és nem értem miért írtad. -
dgy6vy
csendes tag
Sziasztok !
Júni közepén rendeltünk egy ismerősömnek egy umi super telefont. Mivel az ember szabin volt hétfőn este üzemeltem be neki.Tegnap délelött hív ,hogy a kijelző becsíkozódott. Most tesztelehetem a coolicool brigád garanciális ügyintézését.
A kérdésem az lenne akinek usb c csatis telója van ,hogy kell-e speckó usb driver pc vel való kapcsolathoz ,adatátvitelhez ? Hétfőn a beüzemeléskor nem lehetett felmásolni rá se képeket se zenét.Hibaüzenettel mindig leállt. ( win 7 64 ). Memoriakártyárol tudtam csak adatot feltenni rá.
Esteleg van valakinek tapasztalata cooli garanciális ügyintézéssel ? -
citkar
addikt
válasz
Bferibörs #123397 üzenetére
Kicsit viccnek is szántam, mert csak több tapasztalatra vagyok kíváncsi vele kapcsolatban (bár nekem a fizikai mérete túl nagy, hogy megvegyem, szóval tényleg puszta kíváncsiság), de jókat olvastam róla és ha a hazai beszerzés fontos (bár nekem nem túl jók az itthoni garanciális ügyintézéssel kapcsolatos tapasztalataim, pedig bíztam a sokat ajánlott, szlovák székhelyűben is, de az üzlet hiába korrekt, ha a hazai szervizek gázosak) kevés az alternatíva.
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a LeTV X500-am képernyőjével lett valami és egy pontban erősebben világít (fehér háttérnél vehető észre).
Mióta észrevettem, eléggé zavar. Garanciális ügyintézésre semmi időm és kedvem, így inkább néznék valami hasonló tudású telót.
Fontos lenne az akksi, a b20 és a bővíthetőség meg az ujjlenyomat-olvasó. Jó lenne eu express vagy eu raktáros szállítás. Max 70k a keret. A Vernee Apollo Lite-ot néztem ki de az még nem kapható plusz drágábbra is jönne ki.
Milyen telót tudnátok ajánlani, ami megfelel az elvárásaimnak? -
Tanisz
senior tag
válasz
tibcsi0407 #122138 üzenetére
Köszi
Turkáltunk az MTK Engineering menüben de nem segített
Szóval úgy néz ki hibás darabItt vettem a prohardveren, más intézte a szállítást, beszerzést, gondoltam, hogy talán így egyszerűbb, megspórolom a macerát az ügyintézéssel. Neki már írtam. intézkedik ha kell.
A refound lenne talán a legjobb megoldás, bár azzal sincs baj ,ha vissza kell küldeni, mivel másodlagos telefon csak.
Mennyibe kerülhet itthon egy ilyen mikrofon javítás?iMaverick Köszi, feltétlen utánanézek a garanciális feltételeknek.
Somatom a füldugós headsettel megy, hál Istennek, szóval úgy lehet használni, azért egy okosórát nem veszünk mellé, felesleges
Nem tudom hányadik kínai telefon van a családban, de így még nem jártam
Zopo, Coolpad, Jiayu, Meizu, Lenovo ..stb már mindegyikből volt/van, de egyikkel sem volt soha semmi baj
Bosszantó az ilyen, főleg az ügyintézés miatt -
zebede
őstag
válasz
viktorhu #121715 üzenetére
Idézet a GY.I.K-ből:
A szerviz is Szlovákiában található? Oda kell kiküldenem a hibás terméket?
Vásárlóink kényelme érdekében magyarországi szervizzel rendelkezünk, így nem kell a hibás terméket külföldre küldeni. A garanciális ügyintézés így gyorsabban, és kényelmesebben elvégezhető.
Hol található a magyarországi szerviz, elérhetősége?
Magyarországi szervizpartnerünk a WayteQ Europe Kft.,/I]
A pontos címet pedig előttem leírták.
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz
zolipapa66 #121613 üzenetére
A Bloomberg céginfója illeve a Linkedin viszont ezt. Az Alcatel saját oldalának garanciális infója is TCT Mobile Limited-ként hivatkozik a cégre.
Azaz az Alcatel telefonok gyártója a TCT, ami a TCL egyik leányvállalata. Szvsz nem volt rossz az a Volkswagen-Seat -Skoda hasonlat.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
nemalevente #121041 üzenetére
Eddig csak pozitív hozzászólásokat olvastam a EU garanciális ügyintézéséről. A biztosításról nem tudok "nyalatkozni".
-
nemalevente
csendes újonc
Sziasztok, az Eustock mennyire megbízható? A garanciális ügyintézésben volt már valakinek tapasztalata?
Telefonra hol tudok kötni biztosítást? Elvileg ez egy külföldön vásárolt telefon lenne (Eustock-ból) arra is lehet kötni? -
peestike
senior tag
lehet kicsit off lesz, de múltkor kaptam tippet az oukitel 4000 pro-ra.
most van banggood eu raktárában 99usd-ért, plusz posta 2000 párszáz forintért: [link]
banggood-al eddig lekopogom, de jók a tapasztalatok (kínai raktár), valaki valamikor rendelt tőlük eu raktárból?
van valakinek tapasztalata?
garanciális ügyintézésük milyen esetleg?
köszönöm! -
Sanyesz.
őstag
válasz
hoszibarat #116366 üzenetére
Tételezzük fel, hogy csak a mikrofon beállítással van baj. Többek között ebben a posztban van egy leírás a mikrofon kalibrációra.
Ha hardveres a gond, akkor garanciális ügy.
Mondjuk sok mindent nem lehet kapni az X12-höz, de mikrofonpanelt igen. -
beg
veterán
válasz
Viktor0610 #115172 üzenetére
Tévedsz, nagyon sokan és sokat rendeltünk tőle, mindig eredetit árul (h2testw hibátlanul lefut mindegyiken, valós sebességadatokkal és kapacitással), gyorsan postáz és garanciális ügyintézésben is jeles. Keress rá a nevére több topikban, mindenhol pozitív tapasztalatokat találsz. Jó pár éve csak tőle vásárolok.
-
válasz
Sanyesz. #114496 üzenetére
Na igen, én a focalprice-szal jártam így. Harmincnégy rendelés (telefon, tablet) és többezer dollár után egy öt hónapos készülékre azt mondták, hogy már túl rég volt vásárolva ahhoz, hogy vállalják a garanciát. Azóta nem vásároltam náluk.
Pl Pandawill sokszor kamuzott a készletrőll, viszont több garanciális ügyem is volt velük, és mindig elvégezték. Máshol volt, hogy visszaküldés után nondták, hogy fizessek rá 40USD-t, akkor javítják "garanciában".
Szóval többnyire itt buknak el a boltok. -
rokarudi
aktív tag
válasz
WOT-H-A-C #114472 üzenetére
Hát nekem a garanciális ügyintézéssel voltak problémáim, nem azzal, hogy küldik-e vagy sem. Egyszerűen nem válaszoltak, amikor írtam nekik, és az ügyintézésük is elég problémás volt, pedig csak egy olcsó drónról volt szó. Nem tudom, hogy egy 40-50 ezres telefonnál is így megy-e, de ha igen, akkor nem biztos, hogy rendelnék tőlük.
-
Ady5
csendes tag
válasz
Bjorngolf #114066 üzenetére
Ha a teló jó akkor nincs gond, ha rossz, vagy elromlik a gari érvényesítése nehézkes, illetve lehetetlen egy külföldi céggel szemben, DE javaslom a GYIK "átolvasását, mert abban leírják, hogy "Vásárlóink kényelme érdekében magyarországi szervizzel rendelkezünk, így nem kell a hibás terméket külföldre küldeni. A garanciális ügyintézés így gyorsabban, és kényelmesebben elvégezhető. Magyarországi szervizpartnerünk a WayteQ Europe Kft., elérhetősége itt található."
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Giztop.com oldalról rendelt már vki telefont? Garanciális ügyintézés ott, h működik? Áfa és vám még fizetendő a honlapon lévő árakon felül?
Segítséget előre is köszönöm!
-
kelzsoca
félisten
válasz
alitak #110539 üzenetére
Igen, jól gondolod, egy Szlovákiában működő cég esetén 20% áfa tartalmú számlát kap a vásárló, tehát az eustock is eszerint jár el, ez alól kivétel lehet az, ha a vásárló közösségi adószámmal (eu adószám) vásárol, mert ez esetben közösségen belül nettó áron vásárolhat.
Az eustock magyarországi szerződött szervizpartner segítségével biztosítja a hazai szervizt a vásárlók számára.
(#110535) Sanyesz.
A garanciális feltételeknél magyar kormányrendelet és magyar fogyasztóvédelem van feltüntetve.
A szerződéskötés helye az ajánlattevő természetes személy lakóhelye. Ha ez Magyarország akkor a szerződésre (így minden egyébre) a magyar jogszabályok kell hogy vonatkozzanak.
-
Ájvé
veterán
válasz
Graphics #110163 üzenetére
Azért közel sem olyan rossz a helyzet. Az a lesajnált 6735M (1Ghz-es, de A53-as magok már és Mali 720MP 2 vagy 4, ez utóbbi még nem derült ki egyértelműen (sok ellentmondó információ van róla), de Adreno 306-al felveszi a versenyt) közel olyan erős, mint a Snapdragon 410, megvan a kötelező 1GB RAM és 8GB ROM ebben a kategóriában se túl gyakori.
4,5" WVGA kijelzőn nem kell csodálkozni itt (ez mellett legalább IPS ami sokat dob azért a minőségen), sokkal drágábban is találni még rosszabbat is, nem kevésbé neves gyártóktól , nem is írok inkább példákat.
Kamera nyilván hulladék lehet, de ennyiért mit szeretnél? Redmi 1S a legolcsóbb értékelhető képet készítő mobil talán, az is legjobb esetben is (ha kapható még egyáltalán) 10k-val drágább.
Nem tudom mit vártok manapság ennyiért, legtöbb mobil ebben az ársávban jó ha teljesíti az 1GB RAM minimális elvárást, természetesen mellé csapva kapsz egy megjelenés pillanatában is rég elavultnak számító MT6582-t, szintén pocsék kamerát és nyilván valami noname márkát, ami magában hordozza a rövid időn belüli falhoz csapás lehetőségét is (persze ez esetben is könnyen megeshet, de olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani, ennyiért szomorú vagy nem, de nem lehet sokat elvárni ma és szerintem holnap se, sőt 10 év múlva se).
Én amennyit olvastam az A2010-ről, hogy használható, ez pedig már félsikernek is tekinthető, nem sok mobilt találsz ennyiért amiről ugyan ez elmondható lenne.
Ja és ez nem alsó-közép, hanem alsó-alsó. Ez alatt nincs használható Android telefont szinte (ja de Lenovo A328, előbb említett MT6582 SoC, 4GB ROM, TN kijelző, 4G nélkül, de legalább már 1GB RAM, gondolom ez sokkal jobban hangzik).
Persze hozzáteszem, hogy hazai hivatalos garanciális készülékekről beszélünk, mert igen van ahol van jobb, olcsóbban, meg minden, de itthon nincs, vagy mutass jobbat, kíváncsivá tettél. -
Dhampir
félisten
válasz
Viktor0610 #109359 üzenetére
Ja, csak 1 év garanciával és jól megáfázva, még mindig érdemesebb emiatt kintről rendelni, a garanciális "kockázat" ellenére.
-
madrac
senior tag
válasz
sexymusprime #108773 üzenetére
eu warehouse-nál csak ez az opció van? szép... nem sokkal olcsóbb mint eleve kínából rendelni. nekem most elment a kedvem a kínai rendeléstől, mert a megbízhatónak titulált boltokról is rémtörténeteket lehet olvasni, főleg ha a paypal védelem utáni, garanciális ügyintézésre kerül a sor.
-
válasz
gradient99 #106961 üzenetére
Több telefont is rendeltem már onnan, nem volt semmi gond. Mindig utánvéttel vettem, jobb árfolyamon fizettem forintban természetesen, mintha előre utaltam volna. 2-3 munkanap alatt itt van (a két legutóbbi rendelés egyaránt 2 napon belül megjött)
Garanciális ügyintézésről nincs infóm. -
petrosilov
tag
válasz
WOT-H-A-C #104460 üzenetére
Amazon árulja, ez jobbnak tűnhet, akár garanciálisan is.
Igaz ehhez ottani cím kell, de mindenkinek dolgozik valakije már Londonban.... Ezekben a tuti magyar forrásokban nem bízom valahogy.
-
fudi2002
nagyúr
Bocsánat, részben offolok kicsit.
Nem találtam arra bejegyzést, hogy ha áfát megúszva tagállamból kapjuk a cuccot, de valamiért gariztatni kell akkor hogy lesz az áfa kérdése? Feladó bizonylatot bizonyítékként használható hogy garanciális ügyintézés történt? Vagy első körben megúszom az áfa kérdést, de garnál sem kerül elő mikor újra az országba érkezik? Esetleg az első vámkezeléses papír adhat csak mentséget a későbbi gariztatáskori áfa kérdésre?
Bocsi, kesze-kusza voltam, fáradok... -
Homair
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem nemrég egy elelphone p6000 telefont a fastcardtech-ről. Régóta használok már kínai telefonokat (most egy jiayu S3-at) és soha nem volt egy készülékkel sem problémám, eddig. Sajnos ennek a készüléknek a hangszórója telefonálás közben fura hangot ad, érthető minden, de enyhén sistegő sercegő dobozhangja van, ami engem nem zavarna, de az asszonynak vettem a telefont, ő meg nyavajog, hogy neki így nem kell, zavarja, így nem tudja használni.
Ezen felül néha vibrál a kijelzője, ami elmúlik ha megnyomom egy pillanatra a képernyőzár billentyűt. Elvittem szervizbe de nem vállaták a javítást. A fastcardtechnek írtam, tegnap váaszoltak, hogy resetelejem, visszaítam nekik szerintem ez nem segít, de üsse kő restelem. A vibrálás eltünt, de a telefonánl közben hangja továbbra is szar. Nem volt még garanciális dolgom kínaival (szerencsére, pedig ez már a sokadik telefonom), szeritek mire számíthatok? -
válasz
Digger #103132 üzenetére
ha egy pc-re dugom, és az USB csatlakozik
Na az már jó jel.
Az elsődleges dolog ilyen esetben a flashtool readback mentés.
Addig nem is érdemes nekiállni semminek sem. Ha ez esetben a preloader kapcsolat felépül, akkor esélyes lehet a felélesztésre. (Ám ha az emmc halt el benne, akkor garanciális csere)
Ha az megvan, akkor utána lehet megnézni azt, hogy egyáltalán a mentés jó-e.
Ha nem akarsz sokat vacakolni, akkor a már említett mentés után a gyári romot meg kellene próbálni újratenni.
Ha attól nem éled fel, akkor garanciába vissza kell küldeni. Felkell venni az eladóval a kapcsolatot, és megbeszélni vele a visszaküldés módját és menetét.Ha az van időd, akkor egy memóriatesztet érdemes lefuttatni (elsőre nem a dedicted pattern verziót, mert az formázza a komplett emmc-t) – ez nagyon hosszú ideig tart, több óra.
-
aytukabozs
addikt
válasz
dokee78 #103061 üzenetére
(amúgy szvsz csak 1 dolgot kellene tenned, megmásfélszerezni a büdzsét,
azon az áron már nagyobb gyártók, kevésbé kompromisszumigényes készülékei is szóba jönnek.
Az aggódás valahol természetes, de ha kicsit beleolvasol az itthon kapható sláger brandek topicjaiba akkor rájösz hogy felesleges, mert ezek is meghibásodnak és sok esetben a garanciális ügyintézés leagalább annyira idegtépő mint kínába küldeni a cájgot..(nem beázott készülék garanciából kizárása beázásra hivatkozva, több hónapos szervizelések, stb...)) -
zizol
aktív tag
válasz
Rick4 #102369 üzenetére
Szia Rick4!
Az irány jó!
Ha LTE-t akarsz, akkor itthon a 800MHz kell (más néven FDD-B20 freki).
Hál istennek egyre több dual simes kínai teló tudja már. Nem írtad a többi igényt, illetve a keretet.
Én nagyon elégedett vagyok a Lenovo Vibe Z2 Pro-val, de Lenovo P70 is igen népszerű. Itthon kapható garanciális, minőségi telefonok.
Ha olcsóbbat akarsz, akkor is van választék, habár a drága dollár nem segíti a kedvező árakat. Ha esetleg Elephone P6000 megtetszene, abból van egy zsír új eladó az aprhóhirdetések közt megtalálod. -
TheSaurus62
tag
Van valakinek tapasztalata a D2014Turbo Bt-jával? Egy Motorola S9 Bt fülessel akartam használni, és csúnyán szaggat. A fülhallgatót hatodik éve használom mindenféle telefonnal, és ilyen gondom sose volt, tehát a telefonban lehet a hiba. ROM csere segítene rajta, vagy cseréltessem ki (még bőven garanciális)?
-
include777
aktív tag
válasz
Schuby #101422 üzenetére
Lenovo A760, ez lenovo telefon.
Ha tudnám hogy hol ennek a telefonnak a hivatalos szervize egyszerűen beadnám és az ajánlat után eldönteném, hogy marad papírnehezék vagy érdemes még megcsináltatni."Lenovo Okostelefonok
Amennyiben telefonja meghibásodott, javítási kérelmét a következő helyeken teheti meg:
a vásárlás helyén adja le telefonját
a Telemax szerviz ügyfélszolgálatán adja le telefonját a következő címen: 2040 Budaörs, Kinizsi u.2/B.
Nyitva tartás: Hétfő – Péntek 8:00-17:30-ig, Szombat 9:00-13:00-ig
A Telemax szerviz ügyfélszolgálatán leadott készülékek javítása felöl a szerviz emailben ad felvilágosítást a javítás helyzetéről. Ez az információ a szervizben kapott munkalapszám és IMEI szám alapján is beszerezhető:online a www.telemaxgsm.com weboldalán vagy
a +36-23-801- 723 telefonszámon
A vásárlás helyén leadott készülékekről csak a vásárlás helyszínén érdeklődhet."részlet a lenovo.hu weboldalról.
Amúgy egy telefont elengednék, mert minden márkaszervíz vállal nem garanciális javítást is. -
rizso
addikt
válasz
Coolmat #100845 üzenetére
Nem mentem bele, csak láttam mi van nála, és rákérdeztem milyen, mire a válasz az volt, hogy "szar...mint a többi Lenovo".
beg: elnézést, hogy megbántottam a lelki világod, csak leírtam valamit (viszont azt egy szóval nem írtam, hogy én nem látok fantáziát a Lenovokban). A postás az a postás, aki csak garanciális cuccok begyűjtésével foglalkozik, és ő mondta, hogy Lenovoból viszi a legtöbb hibás darabot. Rakat hibás cucc ide vagy oda, egy Vibe Z2 Pro "minit" bármikor elfogadnék
-
fransziszko
csendes tag
-
fotosjani
aktív tag
válasz
Laza... #97471 üzenetére
Azt te is tudod ha valamilyen boltra így rákeresünk, akkor akkor találunk elégedetlen vevőket, ez tény.
Semmivel sem rosszabbak mint az Ante vagy a Panda, sőt...
Saját tapasztalatom róluk, teljesen megbízhatóak, sosem volt gondom velük, és eddig minden kérdésemre válaszoltak 1 munkanapon belül (ezt nem tudom elmondani más boltokra sajnos).
Garanciális ügyintézésem nem volt náluk (szerencsére), de az sehol sem könnyű menet.#97470 CineDOG1
kétségtelen vannak/voltak gyerekbetegségei
A képernyő probléma volt akinek fel sem tűnt, az Oroszok készítettek hozzá egy javítást ami tökéletes, de jött ki rá OTA frissítésben is egy javítás (ami még nem 100-as)
OTA frissítés beragadása még a téma.
Összességében nem rossz telefon, szerintem.
Ez jelenlegi 4.4 úgy is csak előszoba... -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Ismét kezdi beadni a derekát a Nokia Asha 300 telóm érintőképernyője és már nem garanciális. Egy modernebb Androidos-t szándékozok venni.
Kérdésem, hogy hogyan tudnám a régiről az újra átdobni, egyszerűen/fájdalommentesen a névjegyzéket? Olyan megoldás kellene amely nem kutyulja össze az adatokat. Gondolok itt arra, hogy amikor 1 névhez több adat van (1tel, 2tel, 3tel, cím, e-mail...)köszi
-
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni DUAL simes telefon vásárlása ügyében.
Jelenleg egy Zoppo ZP700-at használok, amivel nagyon meg voltam elégedve, de az egy év alatt most lett kétszer cserélve érintő panel+LCD. Most lejárt a garancia róla és szeretném eladnia telefont. Nem szeretném megvárni a következő cserét, ami fizetős lenne (18-19e).
Most szeretném a segítségeteket kérni tőletek egy új telefonvásárlás ügyében.
Nem szeretnék Kínából telefon, csak magyar garanciális jöhet szóba.
Mindenképpen a ZP700-tól jobbat szeretnék vásárolni.
Max keret 45.000 – 47.000 Ft.Az általatok ajánlottak között szerepelt a THL T6Pro, Honor 3C.
De várom mások véleményét is.
Köszönöm a segítségeteket előre is.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
maLacc86 #94884 üzenetére
Nekem volt mindkét változat, azért furcsa a boot logo. Sajnos, amikor megváltam a második T100s-től is, letakarítottam az addigi CWM/TWRP/ROM gyűjteményemet. Szedd le innen a TWRP-t és próbáld feltenni, majd ugyaninnen szedj le egy TWRP-vel felrakható gyári ROM-ot és előbb mentés, majd komplett '"wipe" után tedd fel.
Ha nem a leejtések okozták a bajt, akkor ez segíthet. Ellenkező esetben hardverhiba lehet, de a leejtés sajnos nem garanciális ügy. -
peestike
senior tag
sziasztok!
egy kis közérdekű a lett zopo garanciális kezelésről:
október 14.-én vették át a telefont, elméletileg kijelző csere kínja van.
írtam már levelet, amiben érdeklődtem, hogy 2 hónapja van ott a telefon,
ez náluk a normális garanciális menet? mert semmi tájékoztatás, valami, hogy
mi van.
ez a válasz:
We will sent your phone back to you without repair, if you can’t understand our problems.
Sorry about this, but not all depends from us.
That’s chineese company and unfortunatelly they working very slow.
We understand that it’s too long, but it’s true!szóval fasza kis 2 év garancia....
-
válasz
davarisimi #92334 üzenetére
Nem kell azt figyelgetni, hogy megbízható eladó vagy sem, hamisítványt akarnak eladni vagy sem, illetve a garanciális javítás is sokkal korrektebb, mint az Alis eladóknál
-
Azolcsóság
csendes tag
válasz
MrChef #90842 üzenetére
90 napos garanciát azért vállalják, mert azt legalább be tudják tartani
Sok helyütt egy év van, csak aztán elkérnek shipping&handling miatt a garanciális újraküldésre is 10-20 dollárokat. LightInThebox meg nem kéri ezt el, meg lehet olyan panaszokat nem dob vissza amit egy év garis visszadob.Lehet a TD-SCDMA nem megy MO-n de érdekesség hogy attól még a Lenovo Golden Warriort keresik sokan (lehet az árány szín miatt
)
-
rjg
őstag
válasz
BogyóBP #89862 üzenetére
A fiamnak hétfőn vettem egy 41 900-ért egy Doogee DG350-et a PingDigital-ban. Egy év garancia, garanciális szerviz, rendes Áfával. Nem sufni GSM-ként nyomják.
-
Zeki
nagyúr
válasz
csabili74 #89449 üzenetére
Ez a Chigon, ezt ismerjük.
Ha FEDEX--es postával rendelsz, akkor Anglián keresztül megy a csomag, és nem kell semmilyen egyéb költséggel számolnod, pláne nem hazai Áfával.
Tehát teló+ Fedex= végleges fizetendő ár. És várod a futárt kb 2 héten belül.
Mondjuk a garanciális ügyintézésük ezeknek is csapnivaló. -
include777
aktív tag
válasz
aytukabozs #88279 üzenetére
Van leagoo.cz, viszont a hivatalos facebook oldalon nincs szó egyikről sem.+ a garanciális javítás is érdekes
szerintem csak lenyúlták.de ne legyen igazam
. -
Vikusz77
tag
Sziasztok!
Háromnegyed éves, minideal-ről vásárolt ZTE V889M telefonom amúgy elég jó üzemideje, egyik napról a másikra az eredetinek harmadára esett vissza. Antutu tesztet futtatva korábban 9 ezer felett, most alig több, mint háromezer pont az eredmény. Jól sejtem, hogy ennek annyi? Utángyártottat találtam 3 ezer forintért itthon. Garanciálisan nem tudom érdemes-e foglalkoznom az üggyel (vissza kell küldeni, stb.). -
uniqm1
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy májusban vásárolt Lenovo S660-am, ami eddig tökéletesen működött, ma viszont szegény úgy gondolta, hogy fejest ugrik a padlóra, de ez nem bizonyult jó ötletnek. A tok megvédte, nem tört be a kijelző, viszont az ütődés hatására elszállt az antenna. Minden tökéletesen működik (a wifi is), a SIM kártyákat kezeli, de a mobilhálózatokat nem látja. Jobb híján megpróbáltam különböző helyeken kocogtatni, egyszer sikerrel is jártam, mert visszatért mindkét hálózat, de miután visszaraktam mindkét kártyát, meg az akksifedelet, megint eltűntek a hálózatok. Szóval kontakthibának tűnik, ami talán könnyen orvosolható,de kissé tanácstalan vagyok. A lehetőségeim:
1 - Visszaküldöm garanciális javításra. A Tmallboxtól vettem - nem tudom, mennyire megbízható ezen a téren a Justin gyerek, én a megrendeléskor nem voltam vele elégedett 100%-osan. Ráadásul szerencsém volt a szállításkor, mert khmmm... "átcsusszant" a határon. Ez viszont most balszerencse, mert ha jól tudom nyilatkozni kell a küldemény feladásakor a tréfa korábbi megfizetéséről, ami most nekem nem állna módomban.
2 - Itthoni javíttatás - Ez esetben tudtok-e ajánlani valakit - lehetőleg innen a ph-ról, aki normális áron elvállalja?
3 - Ha leírás alapján könnyen javíthatónak tűnik, akkor az SK. szétszedés is szóba jöhet. - Bár nem ez a szakmám, de nem idegenkedem ettől a verziótól sem, ZTE Blade-ben meg Xperia Miniben már cseréltem érintőpanelt. Azokhoz viszont volt videó, úgy könnyű volt. Az S660-ról viszont nem találtam semmi ilyesmit, anélkül kissé félek nekiesni.
Mit javasolnátok? -
kolosanyi
veterán
Szisztok!
Nem olyan rég - nyár elején - rendeltem az Antelifetól akcióian egy Doogee DG300-at, amit a barátnőm használt egészen a múlt hétig. Egy este elővette a táskájából a telefont és arra lett figyelmes, hogy nem működik a kijelző. Fehéren világít, de közben a boot hangot hallani, meg rezeg ha nyomkodom, valószínűleg meghalt a kijelző. Írtam az ügyfélszolgálatnak, ma válaszoltak, hogy küldjem vissza nekik javításra. Persze először megvizsgálják, hogy nem törés-e, vagy egyéb hardveres sérülés a hiba oka és ha mégis, kiszámlázzák, egyéb esetben garanciálisan javítják. Szerintetek egy 50 dolláros telefonnál érdemes ilyesmivel foglalkozni, vagy hagyjam a fenébe és így jártam?
-
w.miki
veterán
Aki kicsit jártasabb kínaival való garanciális ügyintézésben, adhatna valami tanácsot.
6210-est rendeltem, (látszólag megbízható eladótól,) ami hamar meg is jött, szép is, jó is, csak... nem működik az eredeti akkujával. (Nem vesz fel töltést, nem indít hívást, pár perc után lemerül.)
Másik akkuval működik szépen, de amit hozzá küldtek, azzal nem, és az az akku más telefonban sem megy.
Írtam a kínainak, hogy mi a helyzet, de nem jutottunk előbbre.
Egyrészt elég gyenge az angolom, és az ővé is az, így nehezen értjük meg egymást. Másrészt mintha nem is hinné el, hogy baj van az akkuval, másikat pedig nem küldene, mert nem fér bele a profitjába.
Mit tegyek?
Nyissak vitát (Open Dispute) az eredményre vezetne? (Ilyet még sose csináltam, nem tudom, hogy működik.)
Zárjam le a vételt, adjak neki 1 csillagos feedback-et, és vegyek itthon másik akkut hozzá? -
tolvaj!
őstag
válasz
leikomessi #85378 üzenetére
Ha benned a félsz a garancia miatt, akkor ajánlom a redmi noteot, itthon is beszerezhető az extremedigitalban garanciálisan, részletre is akár. Azért ezt, mert benne volt a listádban és van itthoni garanciális megoldása!
-
rosand86
csendes tag
Azért nem forgalmazzák, mert nem éri meg nekik. Szolgáltatók dual sim-eset nem forgalmaznak, zsebből meg kevesen fognak 150-200k-t kifizetni. Vagy aki ki tud annyit fizetni, az nem fog azért dual sim-eset venni, mert a másik SIM-el 5ft-al olcsóbb az SMS.
Céges számhoz sok helyen jár céges telefon is. Nagyon kevés olyan ember van, aki ilyenért pénzt adna ki, főleg ennyit. És azért a pár ezer darabért nem érdemes a Samsung-nak bevezetni a terméket, raktárkészletet fenntartani.
Ha annyira ilyen kell, akkor van pár telefonos cég, akik külföldről hoznak be. Pl munkatársam meg van elégedve a partnerogsm-el (bár neki is eléggé elhúzódott a garanciális javítás, több hétig nem volt telója), de mások meg panaszkodnak rájuk. -
rosand86
csendes tag
válasz
kiskacz #83962 üzenetére
Én egy éve vettem egy MyAudio tabletet itthon boltban, hazai garanciával. (Sajnos) Azt néztem, hogy kínából is ennyi lenne. 20ezerért 4magos Rockchip proci, 1G RAM, a teljesítményével nincs is semmi baj. Csak a kijelző valami vacak, szemből rossz a képe, kb 10fokkos szögben kell tartani, hogy jó legyen. Az akku ha leteszem, akkor gyorsabban merül ha nem nyomkodom. Mondjuk előbbivel együtt lehet élni, utóbbin egy szoftverfrissítés segítene. A töltője valami abszolut egyedi izé, csak azzal töltődik.
Az a baj, hogy amit behoznak, és saját néven forgalmaznak, arra nincs nemzetközi fórum, a hasonló típusok (más országokban más néven futnak) ROM-jai nem jók rá. Bánom, hogy nem egy ismertebb kínait vettem ez helyett. Illetve tulajdonképpen azóta vettem egy kínai phabletet, és a tabot nem is használom hónapok óta.
Ettől függetlenül lehetnek jók, de csak akkor vedd meg, ha alaposan megnézted, utánaolvastál. A másik, meg a garancia, a fórumok azzal is tele vannak, hogy ezek a hazaiak mennyire könnyen visszadobják a cuccot, míg olyat nem olvastam, hogy valaki jogosan visszaküld valamit pl minideal-nek, és elutasítják a garanciális javítást/cserét. -
beg
veterán
válasz
WOT-H-A-C #83631 üzenetére
Magyar forgalmazó által 2 év garival adott tabletben behalt az akksi. A leadástól számított 1,5 hónap múlva lett meg garanciális cserében. (Lengyel cég szitázott terméke, onnan jött az akksi. Gondolom Lengyelországba meg kínából kellett rá várni) És akkor elgondolkoztam, hogy sokan miért is köpködnek a kínából rendelt cuccok garanciális macerájára?
-
repvez
addikt
válasz
WOT-H-A-C #83628 üzenetére
igen, észrevettem,hát elgonolkodtató még a 40k-s teló is jónak tünik,bár ha nincs gari akkor magam is megtudom oldani a vásárlást paypallal. Eddig sem ez akadályozott meg a vásárlásbam, (zopo 980+ volt a kiszemelt) hanem a garanciális támogatás hiánya, ill. hogy ekkora összeget elöre utaljak valamiért ami lehet nem is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest