Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz fateless #136834 üzenetére

    A 625-el valóban egyidős a p25, de a kicsit alacsonyabb teljesítmény mellett sokkal takarékosabb a qualcomm. Az elődjéhez képest valóban jobb a fogyasztása a p25-nek, optimalizálással ez valóban javítható is, de azért a 16nm technológia behatárolja a lehetőségeket.
    Én a mi8se-vel állítottam szembe, abban nem snapdragon 625 hanem snapdragon 710 van. Amoled kijelző van mindkettőben, a mi8 se-ben nagyobb felbontású, ez egy 324x1080 területtel nagyobb mint a full hd a pro7-ben, ami még a 240x536-os másod kijelzővel sem ad nagyobb területet. A második kijelzővalóban egy különleges dolog, kitűnik vele a mezőnyből. Ízlésről értelmetlen vitatkozni, nem is akarok, műszakilag különösebben nem tartom indokoltnak. Az ilyen kis második kijelzőt energiatakarékosságból szokták használni always on módban, de ezt az amoled is tudja, csak azok a pixelek fogyasztanak amik "működnek", amoled fő kijelző esetén a kis kijelző nem jár fogyasztási előnnyel. Én ráadásul nem szívesen teszem le a telefont a kijelzőjére, és nem vagyok egyedül vele. De aki fogékony az ilyesmire, annak meg hatalmas plusz lehet, a figyelmet biztos felkelti. Simán el is billentheti a mérleget a korszerűtlen hardver oldaláról, bár valljuk be, hogy a frissen debütált snapdragon 710-re hosszabb távú kifutást jósolok, rendszer- és biztonsági frissítésekkel, mint ami a piacon szenvedő mediatek-től várható (még a lassan buktának kinéző nekik csúcs X30-al se tudnak a középkategóriából fellépni).
    A kisebb méret meg relatív, szerintem nem akkora tragédia a méret különbség, a pro7 ~148 x ~71mm, a mi8 se meg ~147 x ~73mm. Ha a mi8 se-t rárakod a pro7-re, akkor a pro7 felül kilóg kicsit alóla, fordítva pedig a mi8 se kicsit oldalt, de nem egy lényeges a méretbeli különbség szerintem.
    A snapdragon 710 meg durván jobb bármelyik mediatek soc-nál, ráadásul nem a 600-as széria reszelgetése, hanem hozzájuk képest teljesen új tervezés, a snapdragon 845-ben használt technológiákkal telenyomva. A snapdragon 660-nál 20-25%-al gyorsabb cpu-ban, 35%-al gpu-ban, emellett 20-40%-al jobb a fogyasztása a 660-nál.
    Úgyhogy nem lesz azért rossz ez a mi8 se, én nem írnám azért le egyértelműen a pro7-el szemben. A B20-as verziót azért érdemes lesz megvárni, amiket most árulnak azok még kínai belpiacosak. Már most jobb áron indul mint anno a pro7 indult, szerintem lesz jó áron pl. eustock-nál is.
    De jönnek más készülékek is snapdragon 710-el, hogy ne csak a "szemét" márkákat említsem, pl a google és a nokia műhelyéből is, de nyilván a feltörekvő márkáktól is számíthatunk rá.
    Ha nem sürgős a dolog, most lehet hogy érdemes kicsit kivárni, nyár végére biztos lesznek újdonságok. Ha más nem, a régebbi telók is lehet hogy még jobb áron lesznek emiatt.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák