Új hozzászólás Aktív témák

  • Bargain

    tag

    Kínai telefon GPS vétel javításához:
    Tönkrement mindkét lányom X8-sa, 4 évesek voltak már, mindkettőből kitört a micro usb csatlakozó. A javítás drága lett volna, ezért úgy döntöttem, hogy rendelek 2 kínai telót.
    Meg is jöttek 2 napja az Aliexpressről.
    Az egyik, Haipai Noble X720D:
    [link]
    A másik Haipai I9377:
    [link]
    A cél olyan telefonok vétele volt, ami két 16-18 éves lány mindennapi telefonszokásainak, igényeinek (Telefonálás, Facebook, Net, fényképezés, egyszerű játékok stb) egyszerűen, olcsón, de azért nem gagyi szinten megfelel.
    136 dollár volt darabja, de ezért az árért meg kell mondjam, hogy a fenti igényeket várakozáson felül teljesíti mindkét (MTK6577) telefon.
    Úgy anyagminőségre, összeszerelésre, mind a gyorsaságra, kezelhetőségre, kijelzőre nem lehet panasz, ezért az árért teljesen korrekt telefonokat kaptam.
    Egyszerűen, gyorsan beállítható mindkét telefon, kiválóan működik minden funkciójuk.
    Az X720D-t egy orosz rom bázisán JBart-tal sikerült magyarrá varázsolni, az I9377-re még nem találtam ZIP formátumú Rom-ot csak System.img-t. De azt is bűvölöm már Unyjaff progival.
    Viszont a GPS beállítása mindkét telefonnál feladta nekem is a leckét, nem akart jelet fogni egyik teló sem, mígnem a neten egy orosz oldalon találtam egy GPS vétel javító leírást, ami így szól:

    1, Töltsd fel a telefont teljesen.
    2, Telepíted a telefonra Marketból a Mobileuncle MTK Tools nevű programot.
    3, Telefon/Beállítások/helymeghatározó szolgáltatásoknál kikapcsolod/kiveszed a pipát a GPS, GPS EPO, A-GPS-t, sehol sem lehet pipa.
    4, Kikapcsolod a telefont, majd bekapcsolod és elindítod a Wifi-t.
    5, Telefon/Beállítások/helymeghatározó szolgáltatásoknál kipipálod a GPS-t.
    6, Utána ugyanitt kipipálod a GPS EPO-t, megerősíted az EPO engedélyezést.
    7, A megjelenő EPO beállításokba lépsz és elindítod a letöltést (Wifi kell hozzá) és az EPO fájl infonál szépen leellenőrzöd a letöltést.Ha letöltődtek az EPO adatok visszalépsz a Helymeghatározó szolgáltatások menübe.
    8, Kipipálod az A-GPS-t (Wifi kell hozzá) és a megjelenő A-GPS beállításokban leellenőrzöd, hogy a Használt Hálózatnál a Csak Otthon legyen megjelölve.
    9. Kilépsz a menüből az alkalmazásokhoz mész és elindítod az előzőleg letöltött Mobileuncle MTK Tools programot.
    10, Belépsz az MTKEngineerMode (Mérnöki Mód) menübe, ott megkeresed az YGPS-t és elindítod.
    11. Itt megjelennek a műholdak egyelőre piros pontokként. Felül az Information-ra nyomsz és az itt megjelenő ablakban alul először a "full" majd a "cold"-ot nyomsz.A sorrend fontos.
    12. Ezután fent a Satellites-re nyomsz és kiviszed a telefont a teraszra, utcára, nekem elég volt az ablakhoz menni vele és figyeled a piros pöttyöket mikor válltanaknak zöldre.

    21 másodperc után mindkét telefonnal 12 műholdjelet fogtam.
    Azóta is stabil GPS jel, olyannyira, hogy most itt bent családi házban, beton födémes szobában is látok 6 műholdat mindkettővel. Kint meg egyenesen pazar a vétel. Pöcre röffen. :-)
    Nem állítom, hogy minden telefonon működik a leírás, de nekem ezzel a két telefonnal csodát tett. Próbáljátok, kárt nem csinál.

    Cukor az élet, csak tudni kell szopogatni!

Új hozzászólás Aktív témák