Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz HSM #7504 üzenetére

    Akkor kár is szőrszálakat hasogatni. Én nem vagyok akkora sznob, de keress egyet a házimozi erősítő topicban, aki megmondja neked, hogy mire elég egy aktív 5.1 (de készítsd be a zsebkendőt :P), aztán gyere vissza hozzám arról vitatkozni, hogy miként érdemes PC-vel megtenni azt, amit ők inkább asztali házimozi lejátszókkal csinálnak.

    Bármi is legyen az AMD TueAudio, az nem a nyers hangminőségről fog szólni. A Radeon SoundCard már régóta létezik, én is régóta használom. (Erről offoltam itt eddig, írtam is, hogy mellesleg placebó minőségű.)
    Ez csak egy szoftver (még ha OpenCL-el GPU gyorsított is) lehet. A hardware-en nem lenne értelme változtatni semmit, mert új audio átviteli szabványt nem lenne praktikus alkotniuk. Dedikált audio DSP-t is kár lenne a kártyára / GPU-ba szerelniük/integrálniuk a mai világban. Bár ez még akár elképzelhető is lenne, de egy OpenCL megoldás sokkal rugalmasabb, a fix funkciós DSP-k pedig már kihaltak, ami talán nikik is elárulja, hogy kár lenne erőltetni.

    De van egy olyan sejtésem, hogy ez nem egy játékokhoz használható 3D hangmodellezés lesz, hanem egy egyszerű APO (beépül a Windows hangeffektezők közé, mint most a Bass Managament, Room Correction, Loudness Equalization és társai), amit bárki bármikor írhat (a google is dob ki), és mindenre ráereszthető, ami megszólal. Valószínűleg több hangszórót igyekszik majd emulálni, ilyen is van már ma is (ha nem is APO formában).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák