Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Televan74 #17610 üzenetére

    Nem mondhatod, hogy nincs frissítés.
    A 200-as generációval jött a 260(X) és a 290(X), ami új volt, GCN1.1
    A 300-as szériával jött a 380(X) (tonga) és a Fury(X|Nano|VR), ami új, GCN1.2
    (Ami maradt még a felhozatalban az a 370(X), az még GCN1)

    Finfet ide vagy oda arra nem számítanék, hogy bármi is olcsóbb lesz, sőt még arra se, hogy közel ugyanazért a pénzért az eddigi generációváltásokhoz képest nagyobb mértékű teljesítménynövekedést kapnánk. (Az Nvidia nyilván fejni akarja a tehenet, ahogy eddig is, minden azon múlik, hogy az AMD virít-e valamivel, vagy se. Az idei felhozatal elég vérszegény lett nekik, de cserébe idén gyakorlatilag semmit se fejlesztettek rajta, mert gyakorlatilag minden kész volt már tavaly.)

    egyébként ahhoz képest, hogy milyen korosak ezek a kártyák nagyon szépen muzsikálnak a DX12-es tesztekben - egyelőre. Ki gondolta volna, hogy a nemtom 2-3 éve bemutatott 290(X) a mai napig versenyképes lesz? Jó, hát persze várjuk ki a végét. De oda akarok kilyukadni, hogy az AMD-nek gyakorlatilag az egész felhozatala versenyképes termék lesz DX12-ben, úgyhogy erre sokat nem kellett és nem is kell költeniük.

    Nagy kérdés persze, hogy mit hoz a finfet.
    Alapból azt tippelném, hogy lesz majd megint két új kártya, az egyik a legerősebb, a másik a mostani 370-es már nagyon régi chipet cserélendő. Tehát az jönne ki először - mondjuk úgy, hogy
    360(X) => 450(X)
    370(X) helyett az új finfet 460(X)
    380(X) => 470(X)
    ...stb
    De az árba nyilván bele lenne kalkulálva az alacsonyabb fogyasztás (ami muszáj is, mert a finfet gyártás meglehetősen drága, drágább a tranzisztorok ára, mint a 28nm-en)

    Aztán ha az nvidia kiadja a teljes szériát finfeten, akkor vagy az AMD is kénytelen lesz kiadni mindent finfeten, vagy nagyon olcsón adni a kazán 28nm-es kártyákat. Vagy merő találgatásból még felmerülhet a kisebb lapterületű chipek fdsoi-ra telepítése is, bár sokak szerint a soi nem alkalmas gpu-hoz.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák