Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz xtremist #28673 üzenetére

    Ahova a GPU a kevés, ott pedig erős önámítással, mint pl. "a DLSS=Quality még szebb is, mint a natív". (Ami amúgy sajnos tényleg így is van sokszor, mert a DLSS legalább kikapcsolja a sokszor egyébként kikapcsolhatatlan és vacak TAA-t / FXAA-t, stb és használ helyette valami ahhoz képest jó AA-t. Csak hát ez ugye a játék saját AA-ját is minősíti, nem csak a DLSS-t becsűiti. Főleg mikor vacak, de cserébe legalább kikapcsolhatatlan...)

    --- Más ---

    Most olvastam, hogy az új AGESA-k 1.425V-re limitálják a PB(O) feszt, ha a gyári érték fölé állítjuk az EDC-t. Úgyhogy most kipróbáltam, hogy lentebb vettem a 300-300-300 helyett 190-190-140 értékekre a három limitert, és... 2-3 perc után hibákat kezd dobni az OCCT small/AVX2/16thread teszt. Pedig ilyen terhelés mellett közelében sem járok az 1.4V-nek.
    Minden más PBO értéket lehúztam minimumra (scaler 1x, boost freq 0, stb) és úgy is hibázik.
    Mikor megvettem ezt a cuccot, itt ment is a diskurzus a "félelmetes PBO fesz"-ről (kinyírja-e a CPU-t, vagy sem, felesleges-e vagy sem, stb.), szóval valószínűleg úgy kezdtem használni én is, de azért boost-olt még szépen akkoriban a 3x30 limitekkel + "Fmax enhancer"-el (ami a mostani AGESA-val inkább csak ront egy picit a teljesítményen).
    Pedig a VRM is "maxra" van állítva (500-as freq. és full-phase mode) + vízhűtés. Mégis nagyon instabil a PBO (curve offset 0).
    Esetleg kipróbálhatná más is. Az 5800X-en pl. 140 a határ (140-el hibázik, 190-el nem).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák