Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Foglalt név #4420 üzenetére

    Bár a fórumtársak lent már kifejtettek majdnem mindent, azért még pár apróságot hozzátennék számodra:
    Intelt hajtottam egészen 2017-ig, és akkor váltottam már az Zen 1-es Ryzenre. Már akkor is meg lehetett találni azt az alaplapot, amivel összeszerelve azonnal, mindenféle BIOS mókolás (ide nem értve az Intelnél is meglévő X.M.P. beállítást) indult minden.
    Az új Ryzennél sem történt ez másképp nálam. Szóval itt is meg lehet találni az "it just works" élményt.
    Igaz, hogy drágák az X570-es lapok, és aktív hűtés van rajta, de az aktív hűtés egyáltalán nem hangos. Gyakorlatilag észre sem veszem (lehet, hogy eddig egyszer sem kapcsolt be :) )
    A teljesítmény azonban érezhetően (nem csak a benchmark programokban) nőtt, ami nem csak az órajel többletből fakad, hanem az IPC növekedésből is.
    Kérdés, hogy számodra mire kell a gép vagy "csak úgy kell" egy nagy teljesítményű processzor, mert jövőállóság stb. Ha utóbbi, akkor ez megint a Ryzen mellett szól.
    A 9700k-ból ki lehet csikarni magas órajeleket all core, de az kötelező delid és masszív hűtés után lehetséges csak.
    Az integrált grafika szerintem nem szükséges, ha eleve DVGA-ban gondolkodik az ember. A csere idejére meg egy olcsó kis DVGA az Apróról és kész. Még azzal együtt is jobb lesz a teljesítménye, mint az Intel IGP-nek.

    Bár nekem nem a 3700x/3800x van, de a azt kell mondjam az új Ryzent mindenképpen megvenném újra. Ha most kellene gépet építenem és az Intel vagy AMD választás előtt állnék az AMD Ryzent választanám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák