Új hozzászólás Aktív témák

  • Tengri

    senior tag

    Sziasztok!

    A kérdéssel először a windows topikban kopogtattam:
    "A mai napon mikor munkából hazaérve elindítottam a PC-t a ventilátorok felpörögtek (PC induláskor nálam megszokott hogy a ventilátorok rövid ideig felpörögnek, majd beállnak egy alacsonyabb fokozatra), de a monitor egy rövid bekapcsolás után kikapcsolt és a beviteli eszközök "nem keltek életre". A gépet a bekapcsoló gomb hosszú nyomva-tartásával állítottam le. Újból bekapcsoltam de a jelenség ugyanaz. Ekkor megnyomtam a reset gombot és a ventilátorok visszavettek és bootolt a rendszer. Ha újraindítom a gépet minden szép és jó, de ha leállítom és újra bekapcsolom akkor a hibajelenséget produkálja. Ahogy szokták mondani a mai napig minden szép és jó volt.
    Mivel ezen a területen nem vagyok otthon így megkérdezném, hogy ez windows (windows 10) hiba? Telepítsem újra a rendszert? Vagy van rá más megoldás? Ha nem a windows miatt van a hiba akkor mi lehet a ludas?"

    A végén kiderült, hogy nem a windows a ludas:
    Amikor lefrissítettem a BIOS-t akkor elmúlt a jelenség (nem állítottam frissítés után semmit). Viszont tegnap bekapcsoltam a rammoknál az A-XMP-t és úgy tűnt semmi gond. A ma délután a PC indításkor viszont újból előjött a jelenség. Erre újból kikapcsoltam az A-XMP-t és minden megint tökéletes. Az alaplapos topikban azt mondták, hogy az A-XMP bekapcsolása okozhatja a hibát (habár hónapokig semmi baj nem volt amíg bekapcsolva volt).

    A BIOS-ban nem szoktam állítgatni semmit, egyedül az A-XMP-t kapcsoltam be hogy a rammok 3200 MHZ-en menjenek és ne 2333 Mhz-en.
    Alaplapom: MSI MEG X570 Unify (BIOS: 7C35vA46(Beta version) )
    Rammok: G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C14D-32GTZR

    Az alaplapos topikban javasolták, hogy az MSi alaplapnál próbálkozzak a memory try it-el, de több állítás után sem vezetett sikerre.
    Majd javasolták, hogy "Thaiphoon Burnert kellene leszedni, megnézni, hogy milyen chipes a ramod, utána ryzen dram calculatort szintén leszedni és az ott kapott értékeket beírni a biosban".
    Jelenleg itt tartok:

    Az a baj, hogy a DRAM PCB revision-nál nem tudom mit kell választani...
    - A3/A2/B2
    - A0/B0
    - Bad bin
    - Manual
    Illetve megnéznétek, hogy jól töltöttem ki eddig a kalkulátort,
    Előre is köszönöm a választ! :R

    "Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

Új hozzászólás Aktív témák