Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz hokuszpk #21794 üzenetére

    Igen, de még így is nagyon magasak azok a feszek (nagy ampernél és magas hőfokon is bő 1,3V). Én nem szeretem, ha ennyire ki vannak centizve a dolgok, főleg, ha semmi haszna nincs a user szempontjából.

    (#21795) wwenigma: Én kérek elnézést, hogy bátorkodtam ilyen "nem normális" CPU-val ide írni. :Y :W

    Mint írtam, nem beszéltem velük szemben, nem állítottam, hogy nem lenne rendben, amit kitaláltak, azt állítottam, nekem nem tetszik. Ugyanakkor te viszont kitérsz a válaszadás elől, miszerint van-e "Amd mérnök" papírod határozottan azt állítani, hogy amit kitaláltak teljesen biztonságos. :U

    "Kicsit okosabban van felépítve a proci mint a szomszédé"
    Háttértudás nélkül nem kellene benyalni az összes marketing baromságot, a "szomszéd" processzorokban már 2009-ben a hotspoton volt a hődióda (Bloomfiled).

    "mivel szinte mindenki így kezdi mint te, nem olvas utána."
    Igazán kedves vagy, de kérlek a jövőben tartsd meg ezt e lekezelő stílust magadnak. :(( Rendesen utánaolvastam, csak veled ellentétben én kritikus szemmel. :U

    (#21796) hackeeeee: "Üdvözöllek a sötét oldalon."
    Sejtettem, hogy nem lesz jó ötlet ide írjak, épphogy leírom a benyomásaim, már belém van kötve. :( :W

    Ja, atom meleg, meg szénné feszeli magát a semmiért, elég meggyőző. :DDD Nekem nem hiányzik egy degradált processzor, inkább lemondok arról a néhány száz Mhz-ről, amit még szénné feszelve kihozhatnék belőle.

    "amióta megvan az X570 pro4, azóta nem megy a pbo"
    Nem lehet, hogy ebbe futottál bele te is? Idemásolom a Coffee topikból a releváns részt [link] .

    "A PBO-ban egyébként igazad van, tényleg PBO-nak hívja, ha állítasz a limiteken lefelé, ami jó nagy marhaság, mert nem ugyanaz a PBO, mert ha nem állítom a gyári limit fölé BIOS-ból kézzel, külön az XFR beállításoknál is, akkor nem is engedi a Ryzen Master sem a gyári értékek fölé, egyébként meg igen. Egyébként maga az AMD is azt kommunikálta, hogy az a PBO, amikor a gyári fölé emeled a limiteket: [link] . Nagyon kesze kusza a BIOS-uk, összecsapott, átgondolatlan, elég idegesítő, szóval nem vagyok meglepve, hogy maguk sem tudják, mit minek neveztek el...."

    Amúgy a PB(O) + negatív offset nálam is ugyanezt csinálta, rendesen megnyirbálta a sebességet. Ugyanabból a hsz-ből: "Kipróbálam -0,15V offsettel, nem fagyott le, de gondolom észrevette, hogy nem kapja, amit kért, mert pl. Cinebench R20 alatt belassult 3,3Ghz-re (effective clock), miközben 4,1-et mutatott, és a fix 4,2Ghz-es 3800 pontomból kevesebb, mint 3000 maradt... :DDD Úgyhogy ezt elengedtem, jó lesz ez így fix fesszel, szerencsére a fogyasztás sem emelkedett, üresben +5, terhelve viszont -15W, miközben gyorsabb."

    Egyébként igen, általánosan ez az elfogadott nézet, hogy 1,3V alatt elég jó eséllyel rendben lesz a CPU. 1,3V felett volt akinek rövid idő alatt degradálódott, még úgy is, hogy a FIT feszültsége alatt maradt. :K Nem véletlen, hogy az emelt limitekre (PBO!) már nincs garancia, akár hőfok, akár áramerősség magasabb, már nem érvényes a FIT érték sem.

Új hozzászólás Aktív témák