Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    Hogy ne a Coffee Lake topikban gyűljön a Ryzen OFF, így megírom, hogy nemrég beújítottam egy Gigabyte B550 Aorus Elite lapot és egy R5 3600-at.
    Kedvező áron voltak, ellentétben a Z490 és hozzá való CPU-kkal, így ez lett inkább, mivel a pénztárcám barátja vagyok elsősorban, és eléggé megtetszett ez a lap is.

    Első tapasztalatként egyáltalán nem tetszett, ahogy a gyári BOOST működött, 1,4V feletti feszeket is beállított a max 4,2Ghz-hez ( :Y ), amikor manuálisan belőve nem csak, hogy gyorsabb, de allcore 4,2Ghz megvan alig több, mint 1,2V-ból. Nekem ez az 1,4V feletti feszelés egyáltalán nem tetszik, amikor nagyobb áramerősségen így már egyből pusztulna is a CPU. A hőfokok is gyári alap PB-el 90 fok felett voltak prime alatt, a 65W TDP-s CPU-val egy 180W-os léghűtővel [link] . :U A fix allcore 4,2Ghz-el viszont 90 alatt tud maradni, 3600Mhz ramokkal, prime alatt is [link] , és ezt a feszültséget még a konzervatív hozzáállásom is biztonságosnak találja. Lassan két hete így megy, probléma nem volt vele, legalább 6 óra y-cruncher és prime95 és memtest van benne.
    Sebességre Cinebench R20-ban multi core 3816 pontot kaptam így.

    A lap nagyon tetszik (szokásos AMD BIOS-káosz persze pipa), a CPU hozza, amire számítottam, egész takarékos, 3 magig (1 ccx ;] ) minden tökéletes, atom fürge , utána ami szereti, az marad atom fürge, ami annyira nem, ott vannak néha "érdekességek", de nekem megfelel így, az ár/érték arány a helyén van.

    A szeretett Asus Essence STX2 hangkártyám, bár az első pár indításhoz le kellett kapcsoljam eszközkezelőből, mert újraindult tőle a gép, de utána visszakapcsolva azóta is problémamentesnek tűnik szerencsére, aminek nagyon örülök.

    A CPU egyébként 2020. 16. hetében gyártott "SUS" példány, tehát eléggé friss darab.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák