Új hozzászólás Aktív témák

  • papaya

    senior tag

    válasz bandhajon@ #50415 üzenetére

    Nem jók, rossz a szög, rendezői jobbról jön a főfény ami az arc bal felét beteríti, a jobb fele meg sötét maradt. A második képen a kezek, és a pulcsi is feleződött fényügyileg.

    Póz:
    A női egész / fél alakos portrénál törekedni kell a lágy vonalak elérésére.
    Keress bátran rá arra, hogy S-curve portrait.
    A tenyér áll alá támasztása annak a kamerával szembefordítása erőt sugároz nem női lágyságot. Elviszi a szemet a kézre az arcról.

    A másodikon az egyik lábat kicsit behajlítva a másik elé helyezve, lehetett volna a vonalat lágyítani.Ugyan ez vonatkozik a vállakra is, egyiket feljebb mint a másikat, vagy kicsit előrébb hátrább. Így most túl széles.
    A fej is sokkal kisebb a testhez képest, így a test kap nagyobb hangsúlyt. Személy szerint azt gondolom, hogy az a felső sem túl előnyös ilyen képekhez, pl. a csípőre tett kéz felett kibuggyant a pulcsi ami szélesít optikailag. Valamint, mivel ez stúdió portré, stúdió fénnyel bevilágítva, emiatt rendesen hangsúlyt kap a bőr amit ízlés szerint leszoktak korrekciózni utómunkával.

    A többit, fórumtársam már leírta.

    Amúgy a kép minősége jó, a próbálkozás jó, az irány adott. Csak így tovább, mindenki átesik ezen. :K

    Ha komolyan akarsz fejlődni ezen a téren akkor érdemes tanulni a nagyoktól. Tonna videó a youtubeon vagy:
    Fényről ajánlom Scott Kelby: Világítsd Be Fotózd Le Retusáld könyvét,
    pózolásról pedig (bárcsak angolul elérhető) a legjobb amit olvastam valaha az: Lindsay Adler: The Photographer's Guide to Posing: Techniques to Flatter Everyone

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák