Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz vadkörte #14609 üzenetére

    Előre bocsájtom: csak akkor olvasd, ha bírod a kiképzést! ;)

    Végignéztem a weboldaladon a portré / akt galériákat. Pl. a Cintiáról ide kirakott 2. kép párja a weboldaladon sokkal kellemesebben néz ki, nem annyira szanaszéjjel tekerten túlszaturált, mint az itteni. Ha effekt presetet használsz (ha jól tévedek PhotoTools), akkor ügyelj arra, hogy amit roncsol a képen azt javítsd ki (amit más is említett: Cintia első képén a nyakán, a szegycsontján, a hóna alatt és a combján lévő sötét foltok)! Vagy Mirella egyik képén pl. koszos a lába...Ezek olyan hibák, amiket ha nem is veszel észre fotózás közben, de utólag kiszúrva kötelező javítani a saját érdekedben. ;)

    Általánosan nem érzem azt a modelljeiden, hogy feloldódtak volna. Nincs összhang a környezet és a modellek között (Cintia a pincében a szemétként eldobált műanyag flakonok között, vagy Mónika ugyanott kiskosztümben + magassarkúban, igaz már flakonok nélkül). Nem érzed az adott modellnek jó pózokat. Pl. Cintia egy alapvetően cérnavékony lány, ehhez képest az egyik képen akkora feneket és combot csináltál neki a pózzal, hogy Queen Latifah megirigyelhetné... ;) Eszter nem a legfotogénebb alkat, pl. őt csak zárt szájjal érdemes fotózni.

    A kültéri képeid is szanaszéjjel vannak vakuzva, de ennek ellenére van, ami alexpós. Felejtsd el a vakut, mint fő fényt, D70 / D90-el simán lehet jobb képeket csinálni, csak merni kell megemelni az ISO-t. Nem a 400 ASA-s filmek korát éljük már. ;) Jobban nézne ki, ha CT fóliával hozzászíneznéd a vakut a környezeti fehéregyensúlyhoz, de ha nincs jobb, használd a bal kezed fényterelőként a vaku fölé téve! A bőröd színe melegíti a vaku fényét és kellemesebb bőrszínt ad a modellen, mint a direktbe vakuzás. Más kérdés, hogy így fogsz kinézni, ha mindig csak fél kézzel tartod a gépet:

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák